Ga ook fluiten

Zonder scheids geen wedstrijd – Week van de Scheidsrechter

Elke week worden er weer verschillende wedstrijden gespeeld bij Oliveo en zoals jullie weten zijn er zonder (assistent-) scheidsrechters geen voetbalwedstrijden mogelijk. Wekelijks hebben we vele vrijwilligers rondlopen bij Oliveo die hun passie en energie stoppen om de wedstrijden op de best mogelijk manier te begeleiden.

Ik denk dat het voor iedereen een herkenbaar beeld is op de zaterdagen: veel mensen om de velden heen (of zelfs in het veld) die denken dat ze alles beter weten en luid commentaar geven, echter zodra gevraagd om zelf de fluit op te pakken zijn ze nergens te bekennen. Dit laat juist zien hoe belangrijk de mensen zijn die deze moeilijke & uitdagende taak op zich nemen en er wekelijks voor zorgen dat spelers, trainers, ouders, publiek etc. een mooi potje voetbal kunnen spelen of beleven.

Vanaf 1 oktober tot en met 8 oktober is het de week van de scheidsrechter en dit is een week waarbij we al onze (assistent-) scheidsrechters extra in het zonnetje moeten zetten. Hierbij zullen we natuurlijk onze waardering vanuit het bestuur/scheidsrechterscommissie laten zien, maar als team kan je daar ook bij stil staan. Bedenk jou eigen initiatief, zoals een klein applausje of erehaag, een biertje na de wedstrijd of simpel weg gewoon een BEDANKJE bij het verlaten van het veld, maar zorg ervoor dat jou scheidsrechter net even wat extra waardering krijgt deze week!


Heb jij ook interesse om scheidsrechter te worden?
Jij kunt ook scheidsrechter worden. Jij kunt de leiding krijgen over wedstrijden van de allerjongsten, maar ook over wedstrijden van de senioren. Die keuze is volledig aan jou.

De scheidsrechter is een essentieel onderdeel van voetbal. Hij of zij speelt een belangrijke rol op én buiten het veld. De scheidsrechter helpt mee aan een sportief en eerlijk verloop van de wedstrijd. Wil jij eraan bijdragen dat het plezier in het voetbal voorop blijft staan en dat beide teams met een glimlach het veld af stappen? Meld je dan aan als scheidsrechter bij Oliveo en je kan meteen beginnen met fluiten!

Wil je beginnen? meld je aan bij: scheidsrechters@oliveo.nl

En meer informatie over ons scheidsrechters beleid kan je hier vinden: https://oliveo.nl/scheidsrechters/