Puntjes op de “i”

Beste leden,

Nu alle coronamaatregelen opgeheven zijn en wij weer met z’n allen zonder allerlei beperkingen kunnen trainen, wedstrijden spelen, naar je favoriete team komen kijken en biertje of andere versnaperingen tot je te kunnen nemen, willen wij een aantal afspraken die er vóór Corona al waren nog een keer onder jullie aandacht brengen.

● Vuurwerk

Vuurwerk, sommige supporters vinden het mooi, sfeervol en vinden dat het je ploeg een steuntje in de rug geeft. Echter, het afsteken van vuurwerk is volgens de Nederlandse wet niet toegestaan. Daarnaast is het ook gevaarlijk, vooral als het, zoals bij de laatste thuiswedstrijd van ons eerste, op een vol terras wordt afgestoken, want daar liepen ook (kleine)kinderen.

Dus hoe leuk ook, wij willen dat er geen vuurwerk voor, tijdens en na de wedstrijden afgestoken wordt.

● Alcohol langs de lijn

Wij zien dat er steeds meer mensen langs de hekken van het veld staan met een biertje of andere alcoholische dranken. Dit is pertinent niet toegestaan. Wij hebben ons hek van het terras weggehaald, maar dat betekent niet dat er dan overal op het terrein alcohol gedronken mag worden.

Het is nog steeds regel dat er alleen op het terras en in de kantine alcohol genuttigd mag worden.

● Muziek boxen

Bijna ieder team heeft tegenwoordig een muziekbox bij zich die in kleedkamers voor de nodige meezingers zorgt, maar het is niet de bedoeling dat deze tijdens wedstrijden van het eerste ook op het terras aan staan, dit is voor de spelers en toeschouwers zeer irritant.

Dus muziekbox alleen aan na de wedstrijden.

● Roken

Vooruitlopend op een algeheel rookverbod door de KNVB op sportaccommodaties, hebben wij besloten een rookvrije vereniging te zijn. Een voetbalvereniging is een belangrijke plek waar kinderen en volwassenen elkaar ontmoeten en daar hoort roken niet bij. In een rookvrije omgeving komen kinderen niet in de verleiding om te gaan roken en wordt meeroken voorkomen. Met veel vrijwilligers hebben we het hele terras vernieuwd. We merken dat het terras na trainingen en wedstrijden vol ligt met sigarettenpeuken. Dit is voor onze jeugd een erg slecht signaal. En laten we eerlijk zijn; het ziet er gewoon niet uit en het wordt niet opgeruimd.

Wij willen roken op onze accommodatie uitbannen en dat begint bij jou die rookt. Roken is daarom niet meer toegestaan op ons complex.

Wij zijn ons bewust dat we met bovenstaande maatregelen niet iedereen gelukkig maken, maar dit is echt nodig om van ons complex voor iedereen een veilige omgeving te maken en te behouden.

Met vriendelijke groet,

Bestuur vv Oliveo