Oliveo schiet 7 keer raak tegen Semper Altius

Oliveo heeft afgelopen zaterdag met ruime cijfers gewonnen van het Rijswijkse Semper Altius. Waar de teller voor rust bleef steken op twee goals, ging de motor in het laatste halfuur pas echt draaien met als gevolg een eindstand van 7-0.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een indrukwekkende minuut stilte in acht genomen wegens het overlijden van Ronald Luscuere. Ronald is jarenlang actief geweest bij Oliveo als speler en jeugdtrainer en was één van de meest trouwe supporters van Oliveo 1. .

De wedstrijd kwam moeizaam op gang op Sportpark de Groene Wijdte. Oliveo hanteerde een te laag tempo om het de bezoekers echt lastig te maken. Het was dan ook niet verrassend dat een doelpunt moest vallen uit een standaardsituatie. Het was Dewi van Wichen die een vrije trap keurig in de korte hoek krulde, waardoor de ban gebroken was. De 2-0 liet niet lang op zich wachten en wie anders dan Tim van Rheenen was de maker van dit doelpunt, na een scherpe voorzet van Bob Ruigrok. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

Na rust volgde een erg slordige fase van de blauw-witte zebra’s. Simpele ballen werden verkeerd gespeeld en de concentratie was ver te zoeken. Semper Altius kon zowaar gevaarlijk worden en waarschuwde Oliveo met een poging die op de lat eindigde.

In het laatste halfuur van de wedstrijd wist Oliveo wel de discipline op te brengen om een hoog tempo te spelen en zo de tegenstander op de knieën te dwingen. De 3-0 kwam op naam van Niels Bentvelzen, waarna spits Van Rheenen twee keer raak schoot en zodoende (weer) een hattrick liet aantekenen. Invaller Max Huurman maakte de zesde goal, waarna het hoogtepunt van de middag volgde door Bentvelzen. Hij poortte zijn tegenstander op de rand van het strafschopgebied waarna hij de bal met zijn linker chocoladebeen in de verre hoek schilderde. Hiermee stond de eindstand van 7-0 op het scorebord.

Aanstaande zaterdag speelt Oliveo een uitwedstrijd tegen Haagse Hout, aanvang 15.00 uur.