Oliveo boekt klinkende overwinning bij entree zaterdag 2e klasse

Oliveo - Monster

Afgelopen zaterdag startte de competitie in de 2e klasse D voor Oliveo met de thuiswedstrijd tegen Sportclub Monster. Beide clubs zijn het afgelopen seizoen kampioen geworden in de 3e klasse. Oliveo is terug gekeerd op het niveau waarvan 3 jaar geleden in de zondagcompetitie afscheid werd genomen.

En wat een entree werd het. Niet alle mensen zullen de 1-0 hebben gezien. Al na 18 seconden stond de 1-0 op het scorebord dankzij een doelpunt van Jeffrey Paanakker. Tien minuten later was het Noah Boer die de voorsprong vanaf de elfmeterstip, na een overtreding op Bob Ruigrok, verdubbelde. Tussendoor schoot Oliveo via Nick Toussaint ook nog een bal op de onderkant van de lat, die aan de verkeerde kant van de doellijn terug stuiterde.

Na de 2-1 van sc Monster door Jordi van Maanen was het Bob Ruigrok die vlak voor rust het verschil weer op twee goals bracht. Zijn voorzet van rechts wapperde wat gelukkig over de keeper in de verste kruising.

Meteen na de rust kwam sc Monster weer dichterbij. Ruben de Groot scoorde uit een corner. Met deze 3-2 werd het weer spannend en zocht Monster naar de gelijkmaker. Maar na knap voorbereidend werk van wederom Bob Ruigrok, scoorde Nick Toussaint de 4-2 en was het gedaan met de tegenstand van de ploeg uit Monster. Max Huurman schoot in de 68e minuut de 5-2 achter de goalie van Monster, en Noah Boer bepaalde met zijn tweede treffer, een schot van randje zestien, de eindstand op 6-2.

Voor het team van trainer Willem van der Smit een mooie overwinning, die misschien wat te ruim uit viel gezien het spelbeeld. Maar iedereen, ook de supporters van Monster, waren het er over eens dat Oliveo een leuk, fris en met veel energie spelend team is.