Oliveo 1 winterkampioen

Oliveo maakt het zichzelf moelijk tegen VVOR

Oliveo kon zich zaterdag bij een overwinning, kronen tot ‘herbstmeister’. Daarvoor moest wel eerst gewonnen worden van het Rotterdamse VVOR. VVOR beschikt over een prachtig grasveld. Maar na de kou en winterse neerslag, leek dit veld meer op een gladde ijsbaan dan op een voetbalveld. Dus onder mooie ouderwetse omstandigheden werd er afgetrapt.

Na een minuut spelen lag de bal al tegen het net. Pels won zijn kopduel en bracht daarmee Ruigrok alleen voor de keeper. Hij faalde niet in de afronding en zo zat Oliveo op rozen. Ook de 0-2 volgde snel. Noah Boer rondde af op aangeven van Ruigrok. VVOR deed snel wat terug. Een toegekende vrije trap belandde op de paal en een aanvaller van VVOR was er als de kippen bij om de rebound binnen te tikken. Andermaal Bob Ruigrok (man of the match) bracht Oliveo op een 1-3 voorsprong. Vlak voor rust herhaalde VVOR het kunstje met de vrije trap (in eerste instantie gekeerd maar rebound via de paal), waardoor de kleedlokalen werden opgezocht bij een 2-3 stand.

Na rust voerde de thuisploeg het tempo op. Oliveo wilde het duel beslissen op de counter. VVOR was niet bij machte om echte kansen bij elkaar te spelen. Op de tegenaanval was Oliveo veel effectiever. Dat resulteerde in een strafschop voor Oliveo. Pels werd gevloerd binnen de beruchte lijnen. Noah Boer had helaas last van de Hollandse griep en plaatste dit buitenkansje op de vuisten van de keeper. Gelukkig volgde de 2-4 alsnog. Gerben Pels kwam vrij voor de keeper en besliste het duel met een mooie schuiver. Zo is Oliveo winterkampioen!