OLIVEO – RAS
Verslag door Ludo van Adrichem

OLIVEO 1 - RAS 1
OLIVEO 1 – RAS 1 — minuut stilte

Voor aanvang van de wedstrijd werd er met een prachtige minuut stilte, stilgestaan bij het overlijden van Oliveaan en trouwe supporter Geert van Reenen. Hij zal gemist worden, ook bij de club.
RAS was naar Pijnacker gekomen om de huid duur te verkopen.Al na 20 minuten spelen, moesten de plannen om, want Oliveo was op schot in de beginfase. Eerst stond targetman Tim van Rheenen op de goede plek na een prima aanval. Even later mocht hij aanleggen voor een strafschop die hij vakkundig binnenschoot. De thuisploeg nam pas wat gas terug na ook de 3-0 van Laurens Huurman, die snel omschakelde na een balverovering en de keeper verschalkte met een schuiver. RAS stelde daar enkele counters tegenover, maar die werden veelal in de kiem gesmoord door het defensieve blokje van Oliveo. De kleedlokalen werden opgezocht met een 4-0 tussenstand, want Van Rheenen herhaalde zijn kunststukje en schoot ook een 2e strafschop raak.
Na rust speelde de blauw-witten met – naar het leek – minder focus. Hierdoor kwam RAS wat beter in de wedstrijd. Enkele speldenprikjes werden uitgedeeld, maar veel verder dan dat kwamen de bezoekers ook niet. Oliveo wisselde veelvuldig en kwam met de verse krachten nog tot enkele doelpunten. Het deed menig supporter deugd om publiekslieveling Frank van der Zwan in te zien vallen. Na ruim 600 dagen speelde uit weer een officiële wedstrijd voor de zebra’s. Hij luisterde zijn rentree op met een assist en een doelpunt. Ook een eervolle vermelding voor Niels van Heeswijk die debuteerde voor Oliveo. Huurman werkte zich nogmaals op het scorebord en in de eindfase scoorden ook verdediger Woutersen en invaller Nick Toussaint. Het laatste doelpunt was van grote schoonheid; een gevoelige steekpass als voorbereiding met een stift over de keeper heen als slot. Hierdoor ging RAS uiteindelijk toch nog met een flinke nederlaag huiswaarts.

OLIVEO - RAS assist Frank van der Zwan naar Nick Toussain
Het fraaie doelpunt (zie filmpje) van Nick Toussaint in voorbereiding van Frank

Zo spoelde Oliveo de nare smaak weg van de verliespartij tegen Graaf Willem VAC. Volgende week speelt het vlaggenschip wederom thuis. Om 15:30 wordt er afgetrapt tegen middenmotor De Ster.