JO8-1 plaatst zich voor NK

Afgelopen zaterdag hebben de jongens en meisjes van de JO8-1 van Oliveo ontzettend hard gewerkt voor een plekje op het Nederlands Kampioenschap. Bij DWO in Zoetermeer werd het districtskampioenschap toernooi geopend met de opkomst van alle teams. Met de zon aan de hemel konden de kinderen niet wachten om te starten.

Oliveo startte sterk in poule D. De eerste 3 wedstrijden werden glansrijk gewonnen tegen Wippolder, UVS en VFC met 5-1, 5-0 en 8-0. Na de drie wedstrijden kwam het team als poulewinnaar terecht in de kwartfinales. De kwartfinale was iets lastiger, maar eindigde in een 3-1 overwinning tegen Berkel. Hiermee werd een plekje in de halve finale bemachtigd.

De tegenstander was Banlieu en het werd een hele spannende finale. De beide teams gingen gelijk op, maar helaas wist de tegenstander 1 doelpunt meer te maken. Maar niet getreurd, op naar de laatste wedstrijd die gewonnen moest worden voor een plaatsing op het NK. De tegenstander was Lyra en de kinderen gingen ervoor. Gecoached door de trainers en aangemoedigd door de ouders voetbalden ze er gretig op los. De vermoeidheid begon toe te slaan maar ze wilden zó graag. Tot 3-3 ging de wedstrijd gelijk op maar Oliveo wist nog twee extra doelpunten te scoren. Uiteindelijk wonnen ze dik verdiend de laatste wedstrijd. Wat waren de kinderen blij!

Moe maar voldaan wilden ze maar al te graag nog op de foto met de schaal. In juni reizen de kinderen af naar Leeuwarden waar de strijd om de titel NK zal plaatsvinden.