Groots optreden Oliveojeugd

De jeugdspelers van de JO7 JO8 JO9 JO10 JO11 en JO13 hebben zich van hun beste kant laten zien.
Zaterdag 23 maart jl. hebben zij zich ingezet in een sponsorloop.
In samenwerking met de Cruyff Foundation waren kosten nog moeite gespaard.
Er renden in totaal meer dan 100 kinderen mee.
En de opbrengst is geweldig!
In totaal staat de teller nu op € 6.500,–!
Deze opbrengst is bestemd voor de Cruyff Foundation en de jeugdafdeling van Oliveo.
Dank aan alle sponsors, begeleiding en vooral de spelers.
Klasse mensen!
Het hele verhaal van de voorzitter na de foto!

Alle jongens en meisjes, vrijwilligers, ouders en donateurs zijn toppers


Afgelopen zaterdag was Cruyffie te bewonderen op Oliveo. Samen met de Johan Cruyff Foundation organiseerde Oliveo een sportieve en gezellige Club Run.

De Cruyff Foundation probeert met verschillende acties geld te verzamelen waarmee zij sport en spel financieren voor kinderen voor wie sport niet vanzelfsprekend is, bijvoorbeeld als ze in aandachtsgebieden wonen of een handicap hebben.

Naast het voetbal heeft Oliveo maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel staan. Nadat vorig jaar de contacten waren gelegd werd Oliveo enthousiast. En toen het ook nog eens duidelijk werd dat de opbrengst zou worden gedeeld met Oliveo werd de organisatie nog enthousiaster.

Pauline Schoot-Uiterkamp, algemeen jeugd coördinator van Oliveo, mobiliseerde de jeugd teams via de leeftijd coördinatoren. Het werd een groot succes.

De jeugd werd in 2 groepen verdeeld, tot 10 jaar en 10-13 jaar. Aangezien Oliveo een voetbal vereniging is en geen hardloop vereniging mobiliseerde hoofdtrainer Willem van der Smit zijn spelers en kwamen er 4 voetbal oefeningen in het parcours.

De jongens en meisjes dienden 9 rondjes te lopen om een volle kaart te halen. Uiteraard waren er kinderen die het zo goed mogelijk wilden doen en kinderen die het zo snel mogelijk wilden doen. De kinderen maakten er een mooi schouwspel voor het publiek van. Spreekstalmeester Ramon Storm wist sommigen nog te verleiden tot een ere-ronde, maar sommigen konden niet meer, alles gegeven voor het goede doel.

Na afloop kregen de deelnemers limonade en een patatje en kon er (ook voor het goede doel) vers gemaakte poffertjes worden gekocht.

En wat hebben ze hun best gedaan. Vooraf werd als doel gesteld om een bedrag van Euro 2500 bij elkaar te lopen. Op het moment dat Mart van der Ent van de Cruyff Foundation Oliveo op het veld bedankte, stond de teller op Euro 4500. Bij het schrijven van dit stukje stond de teller boven de Euro 6800, en de teller loopt door tot 1 april.

Met de opbrengst kan de Cruyff Foundation weer veel goeds doen en kinderen helpen. Oliveo gaat zoeken naar een mooi duurzaam en creatief voetbal idee voor de jeugd. Het idee van een interactieve voetbalmuur leeft, maar daar zal nog wat meer financiële steun voor nodig zijn.