Voorronde NK Shoot Out

Zondag 30 mei was de dag van de voorronde NK Shoot Out voor de jeugd van JO8 t/m JO13.

Als beloning was er een mooie prijs te winnen, nl. een gouden ticket voor de landelijke finale op 20 juni in Zeist en als het meezit lopen daar dan ook de jongens van het grote Oranje.

Bij de Shoot Out is het de bedoeling om uit 16 pogingen, verdeeld over 4 ronden, zoveel mogelijk de keeper te passeren binnen korte tijd en dat kan best lastig zijn….zeker met zulke goede keepers die soms zelfs veel ouder zijn.

Terwijl de weergoden ons goedgezind zijn stromen ’s ochtends vroeg de begeleiders van deze dag binnen om alles voor te bereiden. Velden worden neergezet, teamindelingen en scoringslijsten worden in no time gemaakt.

En dan komen de toppers van deze dag zich melden, de teams worden bekend gemaakt en over de velden verdeeld waar scheidsrechters en leiders staan om alles in goede banen te leiden.

Als eerste zijn de jongens van de JO8/9 aan de beurt en zij vechten mooie duels uit met de keepers. Uiteindelijk zijn er na 4 ronden twee winnaars van het gouden ticket. Miko en Boet scoorden duidelijk meer dan hun leeftijdgenoten en kregen hun gouden ticket.

Daarna is het de beurt aan de jongens van de JO11, weer een stukje ouder en dat was ook aan de scores te zien. Bij de jongens uit 2011 wist Julian V.het gouden ticket te winnen. Uiteindelijk moest er bij de jongens uit 2010 een barrage worden gespeeld tussen Casper Vermeulen en Tim Meyer. Tim liet hier Casper in het stof kruipen en won hier het gouden ticket.

En dan is het de beurt aan de grote jongens/jongemannen van de JO13. Voor hen moest het veld nog worden aangepast en wordt het toernooi op twee velden gespeeld. De temperatuur stijgt en de spanning ook want wie wint hier. Emaro pakt het gouden ticket bij de jongens uit 2009 en dan is er nog een spannende barrage tussen Jacky en Gio. Die spelen ze tegen de keepers van O17 en O19, dus makkelijk wordt het niet. Jacky is hier de gelukkige en pakt het laatste gouden ticket.

Dank aan onze huiscineast Dave Dilling die al het beeldmateriaal heeft verwerkt tot mooie filmpjes en fotoreportages. Zie hieronder de verschillende linkjes.

Dank aan het bestuur voor de limonade en chips voor alle spelers.

Winnaars succes in Zeist bij de landelijke finale!!!

naam Geboortejaar team

Miko Uzieblo-Kiayk 2013 JO9-2

Boet Hagen 2012 JO9-1

Julian Verdel 2011 JO11-1

Tim Meyer 2010 JO11-3

Emaro Dreischor 2009 JO13-12

Jacky Schram 2008 JO13-3

FOTO’S

MEER FOTO’S