Van de voorzitter

Je proeftijd zit erop, dat werd mij 2 weken geleden verteld.
Dat toont maar weer eens aan dat de tijd vliegt.

In januari ben ik officieel begonnen als voorzitter. Deze 2 maanden heb ik vooral veel informatie opgenomen en zijn we als bestuur aan het kijken hoe we ons willen organiseren naar de toekomst. Tegelijkertijd zijn we natuurlijk druk bezig met dagelijkse zaken.

De pandemie houdt ons in de greep. We werken met zijn allen alweer een jaar thuis.Veel mensen hebben direct of indirect te maken met Corona. Wij als Oliveo dus ook.Trainen is beperkt en er zijn verschillende mensen ziek (geweest). Zoals op de website gemeld is Giel Stig overleden. Hij kwakkelde al enige tijd met zijn gezondheid en hoogst waarschijnlijk werd Corona hem net teveel.Veel van ons, waaronder jongeren zoals ik, kennen hem niet, maar hij heeft veel voor Oliveo betekend en was een van de eerste winnaars van de Kaufman trofee.

Een ander gevolg van de pandemie is dat de KNVB nu voor alle competities heeft besloten dat deze niet worden uitgespeeld. Dat betekent dat ons eerste team een jaar langer zal moeten wachten om voor promotie te kunnen strijden.We houden nog wel hoop op een regio competitie, maar de cijfers van de afgelopen week helpen daarbij niet.

Tot zover echter het negatieve nieuws, laten we ons richten op positieve zaken:

⦁ Alle jeugd heeft kunnen blijven trainen;
⦁ Inmiddels mag iedereen tot 27 jaar weer trainen;
⦁ Er worden op de zaterdagen veel onderlinge wedstrijden gespeeld;
⦁ Dankzij jullie steun, overheid subsidies en trainers die gedeeltelijk afzien van hun vergoeding, is de financiële schade van het dicht blijven van de kantine beperkt; 
⦁ We hebben alle trainers voor het volgend seizoen vastgelegd;
⦁ Het Ukken voetbal blijft een succes en brengt nieuwe leden;
⦁ De aanmeldingen voor het 75e jeugdkamp verlopen voorspoedig;
⦁ Veld 2 wordt op dit moment vervangen en is eind april klaar voor gebruik;
⦁ Er komt op veld 2 ook LED verlichting;
⦁ We hebben Oliveo gymnastiek een helpende hand geboden. Binnen mogen zij niets doen, je zal ze door de weeks aan het eind van de middag en zaterdag ochtend op het veld tegen kunnen komen.En wat kunnen we de komende tijd en zomer nog verwachten:
⦁ Een groep is bezig om de website te vernieuwen;
⦁ Op 23 mei houden we een Ukken Champions League Toernooi;
⦁ De 4 hoofdsponsors, Bexter, BHV, Teesing en Toussaint, zullen binnenkort officieel het verlengde sponsor contract tekenen;
⦁ Het is de bedoeling dat de verandering van de entree na de zomer klaar zal zijn;
⦁ Wellicht worden we op termijn “groen”, de mogelijkheid van installatie van zonnepanelen wordt onderzocht.

Er speelt dus best veel.Dat kan alleen doordat we zo’n grote groep enthousiaste mensen onder ons hebben die de schouders eronder blijven zetten.Hulde en dank daarvoor. Vooral voor het veranderen van de entree zullen we nog meer hulp nodig hebben.Als er wat duidelijkere activiteiten te benoemen zijn, zullen we jullie vragen om te helpen.Een aandachtspunt blijft de beschikbaarheid van scheidsrechters, denken jullie met ons mee?We komen er op terug.Met het mooie weer moeten we ons enthousiasme wel iets temperen en ons, zeker op de zaterdagen, bewust aan de Corona maatregelen blijven houden.

Ik wil graag afsluiten met de drive van Bibian Mentel:“Kijk naar mogelijkheden in plaats van beperkingen.

”Sportieve groet en tot snel. 

Ronald LaarhovenVoorzitter