Terugblik 1e seizoenshelft met Willem v.d. Smit

Willem, je eerste klus als hoofdtrainer van deze mooi Club. Hoe zijn de eerste maanden bevallen?

Ik heb het allemaal als leuk, goed en fijn ervaren. Vooraf zou het een ervaring worden met veel spelers die ik in de jeugd ook al had begeleid. We hadden als groep de uitdaging om in de 3eklasse in een Rotterdamse poule te mogen spelen. Hierin hebben we naar mijn beleving met een goede instelling van de groep steeds meer uit de speelwijze kunnen halen. Dit leverde de 1e periode op.

Als ‘Herbstmeister’ de winterstop in, dat moet een goed gevoel geven. Waar verwacht je dat Oliveo aan het einde van de rit staat?

Dit geeft ons zeker een goed gevoel en staan er goed voor. Ik verwacht dat we bovenin mee kunnen doen. Al zie ik daar meer goede ploegen spelen. Wij hebben iig al een periode en hebben daarnaast veel om voor te spelen. Komt dus weer een mooie en uitdagende periode aan

Wat ging er goed, en wat kan er beter qua voetbal/organisatie?

Ik vind dat we sterk vanuit de organisatie hebben gespeeld. Vandaaruit ook veel kansen hebben kunnen creëren en steeds betere resultaten hebben gehaald. Ook waren we goed in het volhouden van wedstrijden. Wel denk ik dat er nog veel ruimte is in het door ontwikkelen van onze speelwijze.

Dit zit hem naar mijn beleving in goed trainen met elkaar. Hierin zullen we elkaar, zowel als staf en spelersgroep, scherp moeten houden, om zo wederom met plezier het maximale eruit kunnen halen.

Hoe kijk je naar de ontwikkeling van het 2e elftal en de O23? 

We hebben begin van het seizoen besloten om de dinsdagen met zowel 1 als 2 veel met elkaar te trainen. Dit is ons goed bevallen. Zowel mentaal als in ontwikkeling op voetbalgebied.

Bij het 2e elftal heb ik wedstrijden gezien die we hebben gedomineerd. Ook waren we in de lastige potjes beter in het conditionele aspect als de tegenpartij. Dit alles met als resultaat dat we 1e zijn geworden in de najaarscompetitie en dat we na de winterstop voor promotie kunnen voetballen.

O23 vind ik lastiger om een mening over te geven. Heb hier helaas te weinig van gezien. Wel knap van ze dat ze tot eind van de competitie voor behoud hebben kunnen spelen. Helaas is dat net niet gelukt.

Wil je verder nog wat kwijt?

Nee zelf niet. Als je nog meer vragen hebt, stel ze gerust.