Terug- en vooruitblik met Ludo van Adrichem

Hoi Ludo, de ‘zaterdag’ is tot nu toe een groot succes. Hoe kijk je terug op overstap en in het bijzonder afgelopen seizoen?

De overstap naar zaterdag had van mij niet gehoeven. Maar het merendeel van ‘de mooie groep’ wilde naar zaterdag, dus toch maar mee gegaan. Het eerste onafgemaakte seizoen in de 4e klasse (2020-2021) duurde slechts drie competitiewedstrijden. Het was behoorlijk ongunstig dat we daarna bijna een jaar weinig in wedstrijdverband hebben gespeeld.

Het seizoen 2021-2022 maakte wel veel goed. Een spannende competitie waarin twee slechte dagen je de titel konden kosten. Volgens mij waren we de terechte kampioen door twee keer te winnen van Celeritas. Dat zijn de momenten waarop het extra genieten is. Kampioen worden op eigen veld.

Wat verwacht je van komend seizoen in de 3e klasse?

Ik verwacht een competitie waarin de verschillen onderling veel minder groot zijn dan in de 4e klasse. Als we op de automatische piloot spelen, dan komen we er niet. Met een paar stugge ploegen en een paar voetballende teams. Vooral tegen ‘stugge ploegen’ (daar mogen wij onszelf ook onder scharen) hebben wij het vaak lastig.

Toch denk ik dat we het aan onze stand verplicht zijn om mee te doen om promotie. Onze selectie is ervaren, breed en fit. Een plek in de middenmoot zou wat mij betreft teleurstellend zijn.

Je gaat je 15e seizoen bij de senioren in. Voel je je al oud?

Heel soms, als ik op een rustig naar mijn ploeggenoten kijk…. ja! Sommige van mijn huidige medespelers zaten in mijn kampgroepje met d-junioren in 2014 en 2015. Dat zet je toch aan het denken. Maar zodra het balletje rolt, is het leeftijdsverschil er niet meer. Fysiek gezien voel ik me zeker niet oud. Elke week drie keer op het veld vind ik nog steeds heerlijk. Ik ben nooit een explosieve speler geweest, dus ik heb ook weinig aan snelheid ingeleverd.

Eerder konden we op de site lezen ‘#onemoreyear’. Kan je ons hier wat meer over vertellen?

Als je op leeftijd komt, dan denk je er wel eens aan: stoppen/lager gaan voetballen. Met andere oudere medespelers bespreek je dat dan. Afgelopen seizoen was zo leuk, dat we met elkaar hebben afgesproken om #onemoreyear door te gaan.

Maar wat de toekomst brengt, dat zien we wel. Eerst lekker voetballen!

Bedankt en veel succes aankomend seizoen!