Reanimatie AED training

Afgelopen tijd hebben 26 trainers en leiders een verkorte reanimatie AED training gevolgd.

Tijdens deze training werden zij bekend gemaakt in het herkennen van hartfalen, de gevolgen hiervan en het adequaat kunnen optreden met behulp van de Automatische Externe Defibrillator (AED).

De reacties op deze ‘cursus’ waren zeer positief. Iedereen vond dit leerzaam en belangrijker nog, men werd bewust van het feit dat niet helpen bij hartfalen geen optie is.

Bij Oliveo zijn er twee AED’s aanwezig, er ligt er een in de bestuurskamer die iedereen kan pakken en er hangt er een aan de buitenmuur naast het washok die ook door burgerhulpverleners gebruikt kan worden als zij gealarmeerd worden.

Wat is een AED?

Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Een AED kan een schok geven om het hart te resetten en weer normaal te laten kloppen. Iedereen zou in principe een AED kunnen bedienen, want het apparaat verteld je precies wat je moet doen.

Wist je dat je altijd kunt helpen?

Je kunt altijd hulp bieden bij een hartstilstand, ook zonder dat je weet waar een AED hangt en hoe deze werkt.

Bel altijd 112 als je denkt dat iemand een hartstilstand heeft.

Burgerhulpverleners in de buurt van het slachtoffer krijgen een oproep om hulp te bieden. Een deel van hen krijgt de locatie van een AED in de buurt en haalt die eerst op.

Door direct 112 te bellen komen er dus mensen in jouw buurt in actie. Zo help jij mee om levens te redden!