‘Oliveo wint moeizaam maar verdiend bij SC Remo’

OLIVEO 1 - Haagse Hout 1- Tim van Rheenen kopbal doelpunt

Oliveo speelde zaterdag in hartje Den Haag tegen Remo, de nummer 13 van de ranglijst. Oliveo werd afgelopen week zonder zelf te spelen winnaar van de eerste periode doordat Graaf Willem II VAC gelijk speelde tegen KSD Marine. Een eerste prijs voor de mannen van scheidend trainer Edwin Vurens, en hopelijk niet de laatste!

Het werd op Sportpark De Verademing al snel duidelijk met welke intenties de thuisploeg probeerde een resultaat te behalen. Compact en met veel strijdlust spelend werd het de Oliveanen moeilijk gemaakt. Oliveo, spelend in het donkere uittenue, had moeite met het vinden van een gaatje in de stugge defensie van Remo. En als dit gaatje eenmaal werd gevonden was daar de keeper in vorm die er veel ballen uit hield. Vlak voor rust wist Oliveo toch de ban te breken. Een mooie steekbal van Tim van Rheenen werd keurig afgemaakt door Bob Ruigrok: 0-1.

Na rust zagen de aanwezige toeschouwers (die genoten van een heerlijk voorjaarszonnetje) hetzelfde spelbeeld. Oliveo had veel de bal en probeerde met name via de zijkanten tot kansen te komen. Pech had het daarbij dat een doelpunt werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Zo’n twintig minuten na rust kreeg Oliveo waar het recht op had. Een goede corner van invaller Laurens Huurman werd door collega invaller Gerben Pels verlengd tot doelpunt. Hierna dacht diezelfde Pels ook 0-3 te maken, maar de warrig leidende scheidsrechter nam tot ieders verbazing het vlagsignaal over van de grensrechter van Remo. Deze assistent gaf het begrip ‘thuisvlagger’ een nieuwe dimensie door bij werkelijk iedere diepe bal zijn vlag omhoog te steken.

Remo kwam vlak voor tijd nog terug tot 1-2 en kreeg in de laatste minuut zelfs nog een grote kans op 2-2. Hoewel dit tegen de verhouding in zou zijn geweest, moet dit een les zijn voor Oliveo om tot en met de laatste minuut bij de les te blijven.

Waar menig supporter dit duel snel vergeten zijn, zal dit niet gelden voor Sem van Venrooij. De achterneef van Oliveo icoon Ton van der Quast en speler van de O19 maakte 10 minuten voor tijd zijn debuut in het vlaggenschip.

Oliveo gaat een interessante serie wedstrijden in korte tijd tegemoet. Dinsdag 8 maart wordt de inhaalwedstrijd tegen Vredenburch gespeeld (20.15 uur in Pijnacker), zaterdag 12 maart de thuiswedstrijd tegen runner-up SEV (15.30 uur) en dinsdagavond 15 maart wederom thuis om 20.00 uur tegen KSD Marine. Kom de blauw-witte zebra’s aanmoedigen in deze belangrijke weken!