Oliveo voorkomt in laatste seconde valse start

Volle buit in openingswedstrijd!
Graaf Willem II VAC – Oliveo 1-2

Drie seizoenen geleden leed Oliveo één nederlaag op weg naar het kampioenschap in de 4e klasse. Dat was uit tegen Graaf Willem II VAC. Nadat beide verenigingen twee keer kampioen zijn geworden, stond deze wedstrijd weer op het programma als eerste competitie wedstrijd in de 2e klasse.

Nadat Pjer Bom in de warming-up moest afhaken en werd vervangen door Nick Toussaint schoot GW II VAC uit de start blokken. Noah Boer moest keeper Martijn Taal al in de eerste minuut helpen om een bal van de lijn te halen. Na nog een hectisch moment voor het doel kreeg  Oliveo langzaam meer grip op de tegenstander. Over het hele veld zat het team van trainer Willem van der Smit er bovenop. Dat resulteerde in kleine kansjes, GW II VAC kwam er niet uit. De prima spelende Yash Babulall legde de bal regelmatig achter de verdediging van GW II VAC. In de 37e minuut leidde dit tot het vrijspelen van Orlando Agues Ribeiro, die netjes de 0-1 inschoot.

In de 2e helft Startte Luc Brouwer voor Max Huurman. Gw II VAC maakte duidelijk dat zij nog geloof hadden in een doelpunt en plotseling kon Oliveo achter de bal aan lopen en kwam niet echt tot voetballen. Na een overtreding, bestraft met geel, van Gerald Lagrand viel de 1-1. Daarbij overrulde de scheidsrechter de grensrechter van Oliveo en stuurde deze zelfs weg om onduidelijke reden.

Oliveo kreeg nog mogelijkheden via de counter en in een van de pogingen om de bal te veroveren op de helft van GW II VAC, incasseerde Gerald Lagrand zijn 2e gele kaart. Een zware beslissing, waardoor Oliveo  met nog 20 min op de klok de wedstrijd met 10 man verder diende te spelen.

GW II VAC wist het overwicht wat zij in de 2e helft al hadden, met 11 tegen 10 niet verder uit te buiten. Ondanks de druk hield Oliveo door hard werken GW II VAC redelijk van de goal af. En in de tegenaanvallen werd Oliveo nog regelmatig gevaarlijk.

Een counter van Oliveo resulteerde in de laatste minuut tot een corner van Oliveo. Deze werd door GW II VAC weggewerkt, maar wel voor de voeten van Sem van Venrooij. Hij schoot deze heerlijk en beheerst in met de binnenkant van zijn voet, onhoudbaar voor de keeper, 1-2.

De aftrap was nog een formaliteit waarna de scheidsrechter affloot.

Zo zorgde Oliveo op de valreep voor 3 punten, maar realiseert het zich ook dat het elke wedstrijd dient te strijden. Even verzaken is niet mogelijk in deze klasse waar de KNVB helaas toch weer heeft besloten om een verzwaarde degradatie regeling te moeten hanteren.

Volgende week speelt Oliveo om 15u thuis tegen Foreholte, waar er na de wedstrijd een derde helft zal volgen. Komt allen kijken om de ploeg van Willem van der Smit aan te moedigen naar opnieuw een goed resultaat! Tijdens de derde helft die uiteraard voorzien is van een zanger en gezellige muziek kan er dan nagepraat worden over de wedstrijd onder het genot van een drankje en een lekker hapje, verzorgd door de kamp keukenploeg! Tot Zaterdag!