Oliveo toont veerkracht in vermakelijk duel tegen FC Maense

Na de 0-0 van vorige week had het vlaggenschip wat goed te maken met haar supporters. Daarom werd het thuispubliek zaterdag ‘getrakteerd’ op een duel waar alles in zat. De blauw-witten uit Pijnacker toonden veerkracht, want ondanks twee flinke tegenvallers werd de overwinning in Pijnacker gehouden.

Er stonden twee teams aan de aftrap met aanvallende intenties. Dat zorgde voor een open duel. De beginfase was voor de bezoekers die furieus van start gingen, daarbij werd een aantal mogelijkheden bij elkaar gespeeld. Een poging van flinke afstand werd boven de lat gemikt en de paal werd geraakt. Doelman de Rotte hield zijn doel schoon door goed handelend op te treden. Oliveo scoorde daarna drie keer achter elkaar. Maar slechts één doelpunt telde. Drie keer was het Ruigrok. Zijn lob was succesvol, zijn andere twee goals werden afgekeurd. De leidsman trok vlak voor rust de aandacht definitief naar zich toe. Ruigrok kreeg de rode kaart te zien na (te) fanatiek doorjagen. Menig supporter zocht de kantine op met een grote frons op het voorhoofd, gezien deze buitensporige straf.

Het devies na rust was helder: geen doelpunten tegen, op de tegenaanval het duel in het slot gooien. Maense drong echter aan en kwam ook op gelijke hoogte. Een middenvelder van Maense volleerde binnen, dus 1-1. Oliveo toonde zich mentaal ijzersterk en pakte het initiatief terug. Dat resulteerde in doelpunten. Max Huurman was het goudhaantje. Hij werd weggestuurd door Bentvelzen en schoof het leder onder de keeper door. Slotakkoord was voor Jeffrey Paanakker die met zijn ‘chocoladebeen’ doel trof via een droge schuiver. Zo liet Oliveo zich niet afleiden door de omstandigheden en werd een regelmatige 3-1 overwinning geboekt in een verder sportief duel.

Volgende week spelen de blauw-witte zebra’s uit in Capelle aan den IJssel tegen CKC. CKC staat bovenaan in de 2e periode, dus Oliveo kan aan de bak!