Oliveo start 2023 met overwinning

Foto: Jeffrey Paanakker krijgt voordeel van de prima leidende scheidsrechter start 2023 met overwinning

Na een fijn trainingskamp in Spanje, werd de competitie hervat door de blauw-witten. In de aanloop richting de 2e seizoenshelft werd er twee keer geoefend en twee keer gewonnen. Van respectievelijk Scheveningen 2 en FC Skillz. De equipe van trainer Van der Smit kwam erg fris uit de stratblokken tegen degradatiekandidaat SEP uit Delft. Oliveo was genadig voor SEP, het werd slechts 3-1 in Pijnacker.

Vanaf het eerste fluitsignaal liet Oliveo niets aan het toeval over. Via vlot aanvalsspel speelde de thuisploeg een handje vol kansen bij elkaar in het eerste bedrijf. Bentvelzen, Ruigrok en Huurman hadden het vizier echter niet op scherp staan. De doelpogingen waren of te zacht of belandden aan de vekeerde kant van de paal. Ook werd de lat nog geraakt. Er was een overtreding binnen de beruchte lijnen voor nodig om de ban te breken. Ruigrok werd neergehaald waardoor Van Wichen mocht aanleggen voor een strafschop, hij verzilverde dit buitenkansje kundig. Tegen de verhoudingen in kwam SEP vlak voor rust op gelijke hoogte. Een corner werd knap binnengekopt.

Na rust nam het éénrichtingsverkeer toe. De doelman van SEP onderscheidde zich door veel prima reddingen te verrichten en ook het ‘houtwerk’ aan de andere zijde werd geraakt. Nadat zowel Ruigrok als Huurman andermaal goede kansen lieten liggen, leek een stunt in de maak. Gelukkig voor de thuisploeg was Stefan Liesting wel scherp in de afronding. Vanaf ongeveer 15 meter nam hij de bal vol op zijn wreef en ditmaal moest de keeper van SEP zijn meerdere erkennen. Het slotakkoord was voor Ruigrok die een goede wedstrijd bekroonde met een doepunt. Met het hoofd maakte hij er 3-1 van. Enige smet op de zege was een dubbele gele boeking voor rechtsback Gerald Lagrand.

Volgende week speelt Oliveo voor het eerst in de historie in competitieverband tegen ‘buur’ DSVP. Oliveo staat eerste en DSVP tweede, er staat dus extra veel op het spel tijdens deze derby!

Foto’en video door David Dilling

Foto’s: https://t.co/QveYDTg7MA

Link naar de video: https://www.youtube.com/watch?v=ZdPE4tQtBBw