Oliveo scoort te weinig tegen VV CKC en speelt gelijk

Met CKC trof Oliveo de ploeg in vorm in 3C. De ploeg uit Capelle aan den IJssel won zes wedstrijden op rij en staat bovenaan in de 2e periode. De equipe van trainer Van der Smit was dus gewaarschuwd. De punten werden uiteindelijk gedeeld aan de IJsseldijk. Want CKC en Oliveo scoorden beide één keer.De waarschuwing was niet goed aangekomen bij Oliveo, want CKC trof al doel na vijf minuten spelen. Een diepe bal werd handig meegenomen door de linksbuiten van CKC en die wist – oog in oog – wel raad met het buitenkansje. Hij schoot hard raak. De doorgaans zo solide verdediging zag er niet goed uit bij dit snelle doelpunt. De blauw-witten kwamen in de thuiswedstrijd ook 1-0 achter, dus er was vertrouwen op een goede afloop.Tot aan de rust belegerde Oliveo het doel van de tegenstander. Maar het schortte aan de afronding, ofwel de eindpass was net niet goed genoeg. De grootste kans was voor Noah Boer die van dichtbij in de hoek mikte, maar de keeper van CKC zag redden. Daarnaast had Oliveo een strafschop moeten krijgen, maar de scheidsrechter beoordeelde anders.
Na rust eenzelfde spelbeeld. Oliveo drong aan, maar steeds lag er iets of iemand in de weg. Trainer Van der Smit zag zich genoodzaakt om veelvuldig te wisselen. Dat leek eerst het gewenste effect te hebben, want de ingevallen van Wichen zorgde voor de assist bij de 1-1 van Noah Boer. De balvaardige spits was niet meer te achterhalen na een lange bal en schoof de bal beheerst langs de keeper. In de eindfase zakte het niveau van het veldspel helaas ver weg en de beste kansen waren nog voor CKC. Tweemaal redde doelman Peter-Paul de Rotte Oliveo, zodat de 1-1 ook de eindstand bleek.
Oliveo is nu twee speelronden vrij en speelt op zaterdag 4 maart thuis tegen IJsselmonde.