Oliveo – Neptunes Schiebroek 1-1

Afgelopen zaterdag kon het wel eens een hele mooie dag worden, het tweede en derde hadden een kampioensfeestje in het verschiet, het derde was vorige week al kampioen geworden en het tweede zou aan 1 punt genoeg hebben. Beide teams konden een feestje vieren en toen was het de beurt aan het eerste om een overwinning te gaan halen. Het was een moeilijke wedstrijd waarbij de tegenstander tactisch het aardig voor elkaar had om het de blauw witten erg lastig te maken. Zonder hele grote kansen en mogelijkheden voor beide partijen bleef het 0-0 bij de rust. In de rust had trainer Willem van der Smit een aantal tips gegeven waardoor Oliveo in de tweede helft beter voor de dag kwam en daardoor uiteindelijk ook op 1-0 kwam. Hierna ging Oliveo op zoek naar de tweede treffer maar was het uiteraard ook Neptunus dat ook op jacht ging naar de gelijkmaker. Met een terecht vanwege buitenspel afgefloten mogelijkheid kwamen ze daar het dichtste bij totdat een indraaiende vrije trap in de 89ste minuut verkeerd beoordeeld werd door de keeper van Oliveo en deze er onder door ging waarna de bal via een kluts voor de voeten van de spits van Neptunus kwam. Hij aarzelde niet en schoot de gelijkmaker binnen. Daarna ging Oliveo op jacht naar de volle 3 punten en kwam het na goed doorzetten van Niels van Heeswijk daar nog heel dicht bij, maar Demi van Wichen mikte de bal 30 Cm te hoog over de goal ipv net onder de lat. Daarna floot de scheidsrechter snel af en deelden beide opponenten de punten. Gelukkig voor Oliveo waren de andere uitslagen gunstig, waardoor over twee weken de club uit Pijnacker mogelijk de derde periodetitel kan veilig stellen. Deze wordt aan de hoogst geklasseerde ploeg zonder periode titel en daar zou Oliveo, bij winst tegen Verburch en puntverlies van Nieuwerkerk tegen Cion, niet meer bij te halen zijn doordat Westlandia niet meedoet doordat zij zijn uitgesloten omdat het andere team van Westlandia al in de 4e divisie spelen.  Hierbij de oproep aan alle leden en supporters van Oliveo om over twee weken op 4 mei het team van Willem van der Smit aan te komen moedigen en ondersteunen naar de drie punten en wellicht de derde periode titel. Hierdoor zou Oliveo dan voor de derde promotie op rij kunnen gaan!