Oliveo en DHC houden elkaar in evenwicht

Afgelopen zaterdag kwam DHC op bezoek bij Oliveo, beiden teams hebben handhaving als doelstelling voor dit seizoen. Mede door blessures en vakanties, loopt het na de winterstop wat minder voor Oliveo. Dat bleek ook in het eerste half uur van de wedstrijd. DHC kwam beter uit de startblokken, met snel een afgekeurd doelpunt (terecht buitenspel). Oliveo kon de bal niet in de ploeg houden, maar echte kansen leverde het niet op voor DHC.

De eerste keer dat Oliveo gevaarlijk werd was door een bewust schot vanaf de zijkant van Julien Stolk. De bal ging over de DHC-goalie heen, belandde op de binnenkant van de kruising en tot verbazing van de keeper kon hij hem met zijn hand weer het veld in slaan. DHC bleef het meeste balbezit houden, zonder gevaar te kunnen stichten. Bij een uitbraak schoot Luc Brouwer van afstand op de paal. Vanaf dat moment ging Oliveo ook meer voetballen en drukte DHC meer naar achteren.

Na rust startte Oliveo beter. Stefan Liesting schoot vanaf zestien meter over het doel, terwijl even later Luc Brouwer hetzelfde deed. Na 55 minuten ontstond er – mede door een misverstand in de Delftse verdediging – op de achterlijn vlak naast het doel een duel. Nick Toussaint wist zich om DHC-er Joey Klijn te worstelen en de bal voor te zetten, waar de volledig vrij gelaten Luc Brouwer eenvoudig kon scoren.

Luc brouwer heeft oliveo op voorsprong gezet(foto David Dilling)

DHC wisselde vervolgens maar liefst vier spelers. Met veel opportunisme en inzet, veel energie en diepgang werd door de bezoekers geprobeerd om alsnog met minimaal een punt te vertrekken. Na 75 minuten bracht de opgekomen centrale verdediger Michael van der Ende vanaf de rechterzijlijn

de bal hoog voor het doel, waar Kubilay van Oosten bij de tweede paal doeltreffend in kopte: 1-1.

Nadat een DHC-er aan een rode kaart was ontsnapt en een kleine tien minuten voor het einde Noah Boer namens Oliveo in kansrijke positie naast het doel had geschoten, waren in de extra tijd de beste kansen weer voor DHC. Sinan Ocal werd ruim in blessuretijd diep gestuurd, waarna hij de bal langs de uitkomende doelman Taal plaatste, maar de bal vervolgens aan de voor DHC verkeerde kant van de paal rolde. Hiermee kwam een einde aan een wedstrijd die in de rust terecht 0-0 bleef en in een boeiende en spannende 2e helft bleef steken op 1-1.

Beide teams hadden de kans om te winnen, maar na afloop was men het erover eens dat het 1-1 gelijke spel uiteindelijk wel terecht was. Oliveo blijft 4e, en met 11 punten achterstand op CION lijkt de titel definitief uit het zicht. Oliveo blijft naar boven kijken maar de eerste doelstelling is het tweedeklasser schap veilig stellen. Daarvoor is komende zaterdag weer een belangrijke wedstrijd uit bij en tegen HBSS in Schiedam. Oliveo kan alle steun weer goed gebruiken dus graag tot ziens in Schiedam, de aftrap is om 14.30 uur op sportpark Harga aan het trimpad 14 te schiedam.