Oliveo dendert door en legt ook De Hollandse Leeuw (DHL) over de knie.

OLIVEO - DHL foto's

De blauw-witten hadden spreekwoordelijk ‘wat goed te maken’ tegen DHL. Eerder dit seizoen verloor de equipe van trainer Van der Smit in Delft, het werd toen 1-0 aan de Brasserskade. Oliveo moest het zaterdag ook nog eens doen zonder Ruigrok (geschorst) en Max Huurman (geblesseerd). Toch werd het een eenvoudige 4-0 zege voor de thuisploeg. Een teamprestatie.

OLIVEO - DHL

Centrale verdediger Van Wichen begon als gelegenheidsspits en toonde al in minuut vijf zijn waarde. Gerben pels zette voor, Van Wichen controleerde knap en schoot binnen. En de supporters hoefden niet lang te wachten op het volgende doelpunt. Een hoge corner werd teruggelegd waarna de bal werd binnengelopen door Sem van Venrooij. Oliveo zat op rozen. DHL probeerde wel maar zat goed in de tang bij de defensie van Oliveo. Doelman de Rotte moest voor rust twee keer ‘optreden’ om zijn doel schoon te houden. Nog voor rust maakte Oliveo aan alle Delftse illusies een einde, Jeffrey Paanakker werd weggestuurd en scoorde (op zijn verjaardag) tegen zijn oude ploeg.

Met Van Es en Woutersen vers in de ploeg ging Oliveo op jacht naar uitbreiding van de marge. Maar de 2e helft leek meer een formaliteit. Enkele goede mogelijkheden bleken niet besteed aan de spitsen. DHL was niet bij machte om er weer een wedstrijd van te maken. In een slotoffensief – met Frank van der Zwan als kapstok in de ploeg – scoorde Oliveo nog één keer. Stefan van der Griend had op de training al aangekondigd te gaan scoren. En secuur als hij is, resulteerde dat in een fraaie kopgoal. 4-0 was ook direct de eindstand.

Het beste nieuws kwam zaterdag echter uit Bleiswijk. Want daar had Soccer Boys titelfavoriet Zwarte Pijl met 2-0 verslagen.

Oliveo speelt volgende week uit in Rotterdam, bij Zwarte Pijl. Er wordt om 14:30 afgetrapt. Oliveo reist af met twee punten voorsprong (en staat eerste) op de ranglijst. Kom allen uw favoriete team aanmoedigen! Jullie steun is hard nodig tegen deze vaardige ploeg.
Adres Zwarte Pijl: Prinsenlaan 991, 3062 CT Rotterdam.