OLIVEO 16-23 in finale Delftse Beloftencompetitie

DHC - OLIVEO Delftse beloften 2023

Onze blauw-witte beloften hebben zich voor het tweede achtereenvolgende jaar geplaatst voor de finale in de Delftse Beloften-competitie. Met een 3-6 overwinning bij DHC bleef het team ongeslagen in de poule. Een uitstekende prestatie van een mooie nieuwe lichting talenten van OLIVEO. De finale zal worden gespeeld tegen de beloften van Concordia.  Op dit moment is nog niet bekend wanneer de finale gespeeld gaat worden.

Tegen DHC was er maar 1 opdracht:  de finale halen dus winnen. DHC had met goedvinden van arbitrage en staf van OLIVEO een groot aantal dispensatiespelers (=ouder dan 23) opgesteld, waardoor het extra jonge OLIVEO team met o.a. 2 o19 spelers en een aantal eerstejaars senioren flink aan de bak kon. Het werd een boeiende, aantrekkelijke wedstrijd met een uitstekende scheidsrechter.

In de 24e minuut opende Rijfkogel de score op aangeven van vd Eijk. DHC scoorde 3 minuten later de gelijkmaker. In de 38e minuut was het vd Eijk die zorgde voor de 1-2 en in 45eminuut bepaalde Rijfkogel de rustand op 1-3, wederom na aangeven van vd Eijk.

Na de rust scoorde DHC vrijwel direct de 2-3 en leek het erop dat OLIVEO het in de 2e helft nog flink lastig zou kunnen krijgen. Thomas Dilling scoorde in de 58e minuut op schitterende wijze de 2-4, maar 5 minuten later kwam DHC weer terug in de wedstrijd 3-4. Het was aanvoerder Damen die in de 71e minuut de voorsprong van OLIVEO weer vergrootte naar 2. Hierna speelde OLIVEO de wedstrijd goed uit en werd er niets meer weggegeven. Uit een goedlopende aanval zorgde van Heeswijk in de 86e minuut voor de 3-6 eindstand.

Opstelling: Kleijwegt, T. Dilling, Damen, Goedhart (vd Burg), Gielisse, Ruijgt (Keyenberg), Kouwenhoven, Termoshuizen, L. Dilling (v. Heeswijk), vd Eijk, Rijfkogel

Foto’s link.

Op 2 mei speelt de 16-23 ook in de halve finale van de Haaglanden O23 Cup tegen TAC’90. Aanvang 20:15. Een mooie gelegenheid dit team in actie te zien en onze cupfighters aan te moedigen!