Oliveo 1 verslaat Charlois

Niels Bentvelzen OLIVEO 1

Oliveo doet goede zaken in- en tegen Charlois

Na vijf wedstrijden is de ploeg uit Pijnacker medekoploper. Zaterdag stond een uitwedstrijd op het menu in Rotterdam. Tegenstander SV Charlois had reeds 9 punten verzameld (Oliveo 10). Dus moesten de mannen van trainer Van der Smit aan de bak.

De beginfase was voor Oliveo. Door gebruik te maken van de ruimtes achter de verdediging van Charlois, creëerde de zebra’s een tweetal mogelijkheden. Het vizier stond nog niet scherp. De jonge ploeg uit Rotterdam pakte na twintig minuten meer en meer het initiatief. Via vlug combinatiespel door de as en door de linksbuiten aan het werk te zetten deelde Charlois wat speldenprikjes uit. Maar vlak voor rust kwam Oliveo op voorsprong. Op aangeven van Max Huurman, kopte Bentvelzen de 1-0 tegen de touwen.

Charlois speelde na rust nog aanvallender dan in het eerste bedrijf. Oliveo hield verdedigend zeer goed stand en maakte op de counter dankbaar gebruik van de ruimtes op het veld. De blauw-witte zebra’s hadden het aan zichzelf te danken dat de wedstrijd niet eerder beslist werd, want diverse goede kansen werden om zeep geholpen. Pas in de eindfase scoorde Niels van der Spek (teruggekeerd op het oude nest) de bevrijdende 2-0. De zege kwam hierna niet meer in gevaar maar had wel ruimer uit moeten vallen.

Volgende week speelt Oliveo wederom een topper, tegen LMO, de nummer drie op de ranglijst. Om 15:00 wordt er afgetrapt op sportpark de Groene Wijdte!
1 Zwarte Pijl 5-13