Miko (Oliveo), de allereerste winnaar NK Shootout

Nadat een paar weken terug bij Oliveo de clubkampioenschappen Shootout zijn gehouden voor leden tot O13 was het zondag 20 juni (vaderdag) aan Miko, Boet, Julian, Tim, Emaro en Jacky de grote dag om Oliveo te vertegenwoordigen op het NK Shootout.

Bij de shootout is het de bedoeling om in vier speelrondes per leeftijdsgroep zoveel mogelijk te scoren binnen een bepaalde tijd tegen, deze dag, wel heel goede keepers.

Ben je de winnaar van deze rondes dan sta je in de finale met 3 tegenstanders en speel je nog een finaleronde.

Deze finaledag werd gehouden op de KNVB Campus in Zeist en laat daar nu net het grote oranje bivakkeren.

Stel je voor dat je je grote helden tegenkomt. Uit het hele land waren clubs aanwezig.

Aan Miko was het de eer om in de leeftijdsgroep O8 de spits af te bijten en dat deed hij met verve.

Als een wervelwind passeerde hij de verschillende keepers en dwong zo een plek in de finale af.

In de finale was Miko ook duidelijk te sterk voor zijn leeftijdsgenoten en is hierbij de allereerste Nederlands kampioen shootout. Als beloning kreeg hij een mooie beker en bal.

Bij de 1e wedstrijd van het 1e mag Miko de pupil van de week zijn.

De lat lag dus gelijk hoog voor de spelers die na hem kwamen, maar dat gaat de Oliveo-boys goed af. Boet (O9)en Julian (O11)deden het ook heel erg goed en bereikte in hun leeftijdsgroepen de finale en sportief als we zijn lieten we gewoon andere winnen.

In de tussentijd vloog er nog een leuk vliegtuig met tekst voor trainer Frank en passeerde er een stel fietsers die van het NK parcours waren afgeweken. Oh… was dat voor Frank de Boer en waren het de spelers van het Nederlands Elftal.

Daarna was het de beurt aan Tim(O11). Tim bereikte op een haar na de finale niet maar heeft het goed gedaan. Dit zelfde geldt ook voor Emaro en Jacky (die het op het grote doel moest doen).

Vanuit verschillende hoeken kreeg Oliveo de complimenten en dat is iets waar je als coördinator weer trots op bent. Credits natuurlijk aan alle trainers van Oliveo.

En… de uitnodiging voor volgend jaar hebben deze jongens alweer binnen.

Dank voor deze topdag, J-P