Oliveo heeft titel voor het grijpen na eenvoudige winst op KSD Marine

Na de prachtige zege op concurrent Celeritas was het doel voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen KSD Marine duidelijk voor de Oliveanen: winnen (en in ieder geval niet verliezen) zodat a.s. zaterdag 28 mei de titel thuis kan worden binnengehaald tegen REMO. KSD Marine staat keurig in de subtop en is dus een niet te onderschatten ploeg. Op het prachtige hoofdveld van de thuisploeg, vlakbij natuurgebied Meijendel, werd om 14.30 uur afgetrapt. Oliveo nam direct het initiatief en liet de bal geduldig rondgaan, maar het was KSD Marine dat de eerste grote kans van de wedstrijd kreeg. De spits van de Mariniers verscheen na een boogbal over de defensie vrij voor doelman Peter Paul de Rotte, maar lobde de bal ruim over het doel. Gelukkig voor Oliveo was de spits van de zebra’s, Noah Boer, wel direct scherp bij zijn eerste kans. Na een kwartier werkte hij een lage voorzet eenvoudig binnen en zorgde zo voor de 0-1. De Pijnackernaren bleven de aanval zoeken en waren continu op de helft van KSD Marine te vinden. Boer wist het veldoverwicht om te zetten in goals, want nog voor rust vond hij nog twee keer het net en tekende hij voor een hattrick. Een loepzuivere, want de doelpunten werden gemaakt met rechts, links en met het hoofd. Na de onderbreking zagen de toeschouwers een gezapige tweede helft. De thuisploeg kon het Oliveo niet moeilijk maken, terwijl Oliveo het zelf wel welletjes leek te vinden en slordig met de kansen omging. Boer had voor zijn vierde treffer van de wedstrijd kunnen aantekenen, maar miste een strafschop. Na een uur spelen kreeg het scorebord alsnog de stand die meer recht deed aan de verhoudingen op het veld. Aanvoerder Ludo van Adrichem kreeg de bal buiten het zestienmetergebied teruggelegd voor zijn ‘chocolade’ linkerbeen, haalde uit en zag de bal prachtig in de verre hoek draaien. Een doelpunt van grote schoonheid! Tien minuten voor tijd maakte Boer alsnog zijn vierde treffer van de middag door een rebound binnen te werken. Hij zorgde voor de eindstand van 0-5, waardoor Oliveo nu heel dicht bij het kampioenschap is. Aanstaande zaterdag kan de titel binnengehaald worden in de thuiswedstrijd tegen REMO, welke om 14.30 uur zal aanvangen. Kom de Oliveanen supporten en wees van harte welkom op Sportpark de Groene Wijdte!
Ontlading. Nu kunnen we ons opmaken voor de kampioenswedstrijd tegen REMO

PIJNACKER-NOOTDORP-ACTUEEL
HAAGSAMATEURVOETBAL
HAAGLANDENVOETBAL
HOLLANDSEVELDEN

Het team JO23-1 was als toeschouwer aanwezig na hun gewonnen wedstrijd tegen Den Haag Zuid West . Extra speciaal: Hun Aanvoerder Pim Smits debuteerde in het eerste.