Kennismaking met de competitiegenoten in de 2e klasse D

Na het kampioenschap van vorig jaar komt Oliveo (eindelijk) weer uit in de 2e klasse. Na de overstap van de zondag naar de zaterdag was het de vurige wens van een ieder om snel weer op het oude niveau te komen. Petje af voor iedereen die het mogelijk heeft gemaakt, maar het is nu tijd om te laten zien dat we hier ook thuis horen. En dat zal geen gemakkelijke opgave worden door de verzwaarde degradatieregeling welke vorig jaar is ingetreden. Ondanks dat er maar 1 ploeg uit de 1e klasse is gekomen kunnen we spreken van een loodzware poule. Het is zaak om minimaal bij de 1e 8 te eindigen om zo nacompetitie te gaan ontlopen. De onderste 5 moeten zich zorgen maken waarbij de nummer 12 en 13 rechtstreeks afdalen aan het einde van het seizoen. Wat ook vervelend is dat er 13 ploegen zijn en dus elke speelronde een team vrij is.

Afijn, tijd voor een (kleine) kennismaking met de overige 12 ploegen.

CVV Berkel

Werd vorig jaar 3e in de 2e klasse en dwong een ticket voor de nacompetitie af. Het avontuur kwam echter snel ten einde omdat competitiegenoot VV Nieuwerkerk te sterk was. Enige jaren terug in de beker tegen gespeeld en toen was Berkel een sterk collectief en moeilijk bespeelbaar. Dat kunnen we waarschijnlijk ook zeggen van hun hoofdveld (gras). Maar goed nieuws: het wordt vervangen door een fraaie kunstgrasmat.

CION

De ploeg uit Vlaardingen had niemand minder dan Ricky van den Bergh als trainer vorig jaar en eindigde op de 6e plaats. Daar nemen ze dit jaar geen genoegen mee want de nieuwe trainer Robert Verbeek (ex RV & AV Sparta) heeft enkele serieuze versterkingen. Een ploeg die met veel strijd en passie speelt gezien de nieuwsberichten. Benieuwd of ze dit seizoen gaan meespelen om de prijzen.

DHC

De roemruchte club aan de Brasserskade is bij een ieder wel bekend. Is het niet door de rijke historie, het prachtige stadion dan is het wel door de markante nieuwe voorzitter John van Zweden. The only was is up al zijn ze vorig jaar kansloos afgedaald uit de 1e klasse. Met een karrenvracht aan nieuwe spelers en een inmiddels ontslagen hoofdtrainer zal iedereen de Delftenaren met een schuin oog in de gaten houden. Saillant detail is dat ex-Oliveaan Joey Klijn daar inmiddels speelt. Interessante ontmoetingen dus op voorhand.  

HBSS

Met HBSS treffen we een naaste kampioen uit de 3e klasse. Afgetekend en met een straatlengte voorsprong kon Sportpark Harga de schaal optillen. Veel weten we niet behalve dat we coach Toon Wolters in het seizoen 18/19 zijn tegengekomen bij SVV. De selectie van HBSS bevat veel spelers die op een verdienstelijk niveau hebben gevoetbald en komen nu afbouwen. Ervaring is op elk niveau belangrijk dus wederom een ploeg die niet te onderschatten valt.

VV Hillegersberg

Hillegersberg kennen we helaas maar al te goed. 4 jaar geleden speelde de blauw-witte zebra’s een formidabel seizoen met als toetje de finale van de nacompetitie naar de 1e klasse. De gedoodverfde favoriet voor de titel werd tijdens het seizoen 2 keer verslagen. In de finale viel het kwartje de andere kant op. Hillegersberg speelde dit seizoen wederom nacompetitie maar dan voor lijfsbehoud. Dit wisten ze knap te overleven door Zwarte Pijl te verslaan. Voor een hoop spelers was de koek echter op: 9 man maakt de overstap naar Neptunes-Schiebroek.

SC Monster

Wederom een kampioen uit de 3e klasse. Met overmacht en wekelijks goed voetbal hebben de Westlanders de felbegeerde promotie te pakken. Een ongekend aantal van 95 doelpunten voor en slechts 18 tegen. Oppassen dus want ook zij hebben enkele versterkingen binnengehaald. Gesteund door hun fanatieke en trouwe aanhang zouden ze maar wat graag doorstoten naar de 1e klasse.

Neptunes-Schiebroek

Neptunes-Schiebroek of moeten we zeggen Hillegersberg V2.0? Jarenlang een stabiele ploeg die uitkwam in de 1e klasse maar vorig jaar genoegen moest nemen met een 7e plaats in de 2e klasse. De TC heeft de bezem daarom flink door de selectie gehaald. Als we de nieuwssites moeten geloven vertrekken er 9 en komen er 15 (9 van Hillegersberg). Een compleet nieuw elftal dus en dus is het maar afwachten wat de trainer hier van weet te maken.

VV Nieuwerkerk

Nieuwerkerk heeft in het seizoen 2017/2018 de overstap gemaakt van de zondag 1e klasse naar de zaterdag 4e klasse. In 5 jaar tijd is de ploeg knap opgeklommen en vorig jaar was het bijna gelukt op het oude niveau uit te komen. Den Hoorn gooide echter roet in het eten. De ploeg uit het gelijknamige Nieuwerkerk zal dit jaar een serieuze kanshebber voor de titel zijn.

Verburch

De mannen uit Poeldijk kwamen uit in de zelfde poule als SC Monster. Middels de nacompetitie wisten de oranjehemden promotie te behalen. Voor Oliveo wordt het een weerzien na 10 jaar. Met Vince van der Knaap heeft het Westlandse Speler van het Jaar in de gelederen. Bijna pakte hij ook nog de topscoorderstitel dus is het zaak om hem in ieder geval af te stoppen in de onderlinge ontmoetingen.

VFC

De zaterdag tak is niet zo bekend van de Vlaardingers, maar met de zondag formatie hebben we menig robbertje gevochten voorgaande jaren. Een ploeg met veel lengte en verzorgd voetbal en zeker een om rekening mee te houden. Werd vorig jaar 8e en ontliep daarmee ternauwernood nacompetitie.

Vitesse Delft

Weer zo’n ploeg waar we nog nooit tegen gespeeld hebben in competitieverband. Naast DHC en Berkel mogen we Vitesse Delft wel beschouwen als een regio-derby. Trainer Ronald Hes, die zijn contract heeft verlengd, zal dit jaar weer voor topklassering gaan na de teleurstellende 7e plek van vorig jaar. Net zoals Berkel beschikken de Tanthof bewoners over een hoofdveld van gras.

RKVV Westlandia

Last but not least RKVV Westlandia. Alom wel bekend om hun zondag afdeling maar de zaterdag formatie is al jaren een stabiele 2e klasser. Promoveren mogen ze echter niet omdat Zondag 1 in de 4e divisie speelt. Beetje gekke situatie en dus hopen de Naaldwijkers zich maar snel veilig te spelen en het seizoen dan sportief uit te spelen. Of dit nou zo leuk is?