Interview: Sem van Venrooij

Nu het seizoen er op zit is het tijd om terug te blikken en vooruit te kijken. Dat doen we met niemand minder dan Sem van Venrooij. Als oer-Oliveaan werd hij vroegtijdig overgeheveld uit de jeugd en heeft een belangrijke bijdrage geleverd dit seizoen. Tijd om hem wat vragen te stellen!

Het is alweer even geleden, maar Oliveo 1 is kampioen geworden. Hoe heb je deze wedstrijd en de dag beleefd?

Op de dag zelf had ik eigenlijk weinig spanning tot ik een broodje ging eten voor vertrek naar de club. De zenuwen kwamen wat opzetten en besefte dat dit een belangrijke dag was. Toen ik het veld opstapte voor de warming-up verdween dit eigenlijk direct, ik had er zin in en kreeg een hoop vertrouwen van alle supporters langs de lijn en kreeg steeds meer het gevoel dat we het gingen doen thuis tegen DSVP. Tijdens de sfeeractie kreeg ik kippenvel en was erg onder de indruk van de mooie sfeeractie en zoveel mensen langs de lijn. De wedstrijd was een wat stroeve wedstrijd al denk ik dat we weinig hebben weg geven zeker de eerste helft. Het moment van het doelpunt voelde als een bevrijding ook al was er nog zeker een kwartier te spelen, maar ik denk dat wij dit erg volwassen hebben uitgespeeld. Het feest na afloop was fantastisch ik hoop dat er veel van deze dagen gaan volgen

27 wedstrijden gespeeld dit jaar en 6 doelpunten. En dan te bedenken dat je officieel nog bij de junioren mag spelen. Hoe komt het dat je zo makkelijk aan het seniorenvoetbal aanpast?

Dit had ik vorig jaar niet durven dromen zeker na mijn knieblessure afgelopen seizoen. Ik ben officieel inderdaad nog een JO19 speler en ben blij dat ik het vertrouwen heb gekregen van de club om doorgeschoven te worden. Aan het begin van het seizoen heb ik veel gewerkt aan rust in mijn spel en het makkelijke voetballen door de makkelijke keuzes te maken. Hier ben ik medespelers en staf erg dankbaar voor.

Op de foto zien wij een piepjonge Sem met schuin daarachter in het geel Gerben Pels (ruim 11 jaar geleden). Een hoop routiniers gaan lager spelen. Wat heb je geleerd van de oude garde?

De oude garde hebben mij erg veel geholpen door hun coaching in de wedstrijden, trainingen maar ook zeker daar buiten geven ze je feedback. Erg jammer dat ze een niveautje lager gaan spelen maar zeer verdiend na zoveel jaren selectie voetbal.

Wat verwacht je volgend jaar van de 2e klasse?

Mijn verwachtingen voor volgend jaar zijn erg positief. Het team is goed en denk dat we er allemaal weer vol voor willen gaan aankomend seizoen. Na 2 keer kampioen worden achter elkaar willen we zeker laten zien dat we hier thuis horen en wellicht wel meer 😉

Wil je verder nog wat kwijt?

Denk dat ik alles wel kwijt ben.

Dank je wel Sem en succes volgend jaar!