HBSS – Oliveo 1-1

De laatste weken heeft trainer Willem van der Smit te maken met blessures en vakanties en ziet het publiek eigenlijk elk weekend een gewijzigd elftal. Het spel laat dat ook zien, de spelers “voelen elkaar minder aan”. Desalniettemin laat Oliveo zien dat de groep van de dorpsvereniging groot genoeg is en er genoeg potentie in deze spelersgroep zit om dit soort zaken op te vangen.

Tegen HBSS had Oliveo de grootste kans in de 15e minuut. Luc Brouwer werd weggestuurd, maar kon de keeper van HBSS niet verschalken. HBSS, dat de punten hard nodig heeft, probeerde met snelheid voorin vanuit een verdedigende stelling gevaarlijk te worden. Vlak voor rust vond Oliveo wel het gaatje. Gerald Lagrand stoomde op, nadat hij de bal zelf afhandig had gemaakt van zijn directe tegenstander, door het centrum en na een mooi een-tweetje met Julian Stolk, werkte Lagrand de bal in de touwen. 0-1 was dan ook de ruststand.

Doelpuntenmaker Gerald Lagrand verstuurd hier een pass naar een medespeler(foto David Dilling)

HBSS zocht na rust met de lange bal steeds meer de lijn achter de verdediging van Oliveo. Het lukte Oliveo niet om voetballend onder deze druk uit te komen. Keeper Martijn Taal moest verschillende keren reddend optreden en aan de andere kant werd een doelpunt van Oliveo vanwege vermeend buitenspel afgekeurd.

In de 88e minuut wist HBSS toch een gaatje te vinden in de verdediging van Oliveo en werd de eindstand van 1-1 bepaald. Ondanks dat Noah Boer, die zich handig vrijgespeeld had in de 16 meter van de gastheren, in de blessuretijd naar de grond werd gewerkt door een duw in de rug. De scheidsrechter vond het te “licht”, maar ja daar zijn de meningen over verdeeld. De ene keer zit het mee en de andere keer tegen, dat gebeurt helaas in het seizoen en meningen kunnen verschillen, dat is ook de charme van het voetbal. Dus wederom respect en dank voor de scheidsrechter die de wedstrijd overigens verder goed heeft geleid.

Komend weekend speelt Oliveo om 15u thuis tegen Berkel. Het belooft een aangename tempratuur te worden om lekker voetbal te komen kijken met wellicht nog wat zonneschijn. Tot zaterdag aan de Sportlaan 2, de spelers en staf van Oliveo hoopt weer te kunnen rekenen op jullie support.