Fraaie zege OLIVEO op Westlandia. 4-0

Dit weekend kwam Westlandia op bezoek op een heerlijk warm sportpark De Groene wijdte. Oliveo lijkt op tijd weer in vorm te komen, waar ze in november al goed speelde in de uitwedstrijd maar minder effectief waren met de geboden kansen, waren ze dat dit keer wel!

Westlandia opende sterk en kreeg drie kansen die echter niets opleverden. Vervolgens kon OLIVEO in de achtste minuut het net wel vinden door een schitterende volley van Noah Boer. Westlandia had optisch meer balbezit maar kon geen gaatje vinden in de blauw witte defensie die als vanouds door Ludo van Adrichem werd geleid. Westlandia kreeg wat zogenaamde mogelijkheden, maar kon de achterstand voor rust niet meer ongedaan maken. Voor rust was er eigenlijk weinig te beleven, tot Noah Boer vlak voor rust nog een van afstand uithaalde. Menigeen telde het schot al als een doelpunt, maar het schot draaide net op tijd voor Westlandia en belandde op de paal. Dus gingen we rusten met een 1-0 voorsprong voor de gastheren.

Noah Boer scoort op fraaie wijze de 1-0 (foto David Dilling)

Zeven minuten na de rust verdubbelde OLIVEO de score uit een goedlopende en snelle tegenaanval. Noah Boer kreeg de bal van een sterk duellerende Julian Stolk die de laatste man van Westlandia de bal ontfutselde en op Noah inspeelde die op zijn beurt invaller Max Huurman aanspeelde, die teruglegde op de aanstormende Gerben Pels. Vervolgens schoof Gerben de bal feilloos in de verre hoek en liet hij de Westlandse doelman kansloos en verdubbelde de voorsprong voor de blauw witte zebra’s.

Waar Westlandia alles probeerde, maar vooral gefrustreerd raakte door het goed georganiseerde spel van Oliveo, was Oliveo in de slotfase dodelijk effectief. Nick Toussaint scoorde de 3-0 en met nog tien minuten te spelen

was even later Boer voor de tweede keer trefzeker. Daar waar het even wat minder ging na de winterstop, kijkt Oliveo door de 4-0 zege nu weer naar boven waar alles nog onbeslist is.

Komend weekend even rust voor de ploeg van Willem van der Smit en dan vervolgt Oliveo de competitie weer op 20 april om 15u met de thuiswedstrijd tegen Neptunus-Schiebroek. Op deze super zaterdag waar na afloop ook weer een zanger aanwezig zal zijn kan het met een beetje geluk wel eens een hele mooie dag kunnen worden, want die dag spelen het 2e en het 3e team een wedstrijd die bij winst voor beide teams het kampioenschap in de reserve 2e klasse kan betekenen. Kom dus weer gezellig naar Oliveo voor leuke voetbalwedstrijden, een drankje, een hapje en een dansje, tot zaterdag 20 april!