De Blauw-Witte 16-23 trein dendert door

In de Delftse Beloftencompetitie wonnen de blauw-witte zebra’s 14 februari met 3-1 van Honselersdijk. Een prestatie van formaat aangezien Honselersdijk aantrad met een mix van spelers uit hun 1e en 2e team. Deze teams komen uit in de 1e en reserve 1e klasse. Met strijd, beleving en goed voetbal werden er goede zaken gedaan tegen de directe concurrent in de Delftse Beloftencompetitie.

Een aantal omwisselingen in de opstelling ten opzichte van de wedstrijd tegen VELO. Jesper van Es, Luc Brouwer, Thomas Damen en Jerick van der Eijk moesten allen vanwege blessures afhaken. Zij werden vervangen door Gijs Goedhart, Kai Soeterbroek, Jessie Kemp en Nigel Rijfkogel.  Na de wedstrijd tegen VELO van 2 weken geleden weer een bevestiging dat het met het aanwezige talent bij OLIVEO wel goed zit. [Video verslag]

De eerste kans was voor OLIVEO. Een schot van Niels Kouwenhoven werd door een verdediger voor de beruchte doellijn weggekopt. Hierna had Honselersdijk het overwicht. In de 10e minuut was een schot van net buiten de 16 geen prooi voor Martijn Taal. Doelman Taal moest hierna nog 3 keer handelend optreden om meer tegengoals te voorkomen. Nigel Rijfkogel had nog een goede kans op de gelijkmaker voor rust, maar de keeper van Honselersdijk stond goed opgesteld.

Na rust een sterker OLIVEO. In de 53e minuut kon Sem van Venrooij uit een corner volledig vrij inkoppen, 1-1. In de 67e minuut scoorde Pim Smits met een bekeken schot de 2-1 na uitstekend voorbereidend werk van Youri Gielisse. Hierna drong Honselersdijk aan, maar was het Gielisse die in de 80e minuut met een schitterende lob ervoor zorgde dat de punten in Pijnacker bleven. Een heerlijk toetje voor deze Valentijnsdag!

Opstelling: Taal, T. Dilling, van Venrooij, Goedhart, Kemp (Zonderop) Smits, Kouwenhoven, Gielisse, Boer, Rijfkogel (Keyenberg), Soeterbroek (Termoshuizen)

Er moet nog 1 wedstrijd worden gespeeld in deze competitie, maar op dit moment is het nog niet duidelijk of deze gespeeld gaat worden en wanneer. Hou dus de agenda in de gaten.

Eerstvolgende wedstrijd voor Jong-OLIVEO 1 is op 7 maart, thuis tegen Leidschenveen. De winnaar van deze wedstrijd speelt in de kwartfinale van de Haaglanden Cup