De “Bestuurlijk” van september

We zijn weer gestart… De vakantie is alweer bijna vergeten, scholen zijn begonnen en uiteraard is het nieuwe voetbalseizoen ook weer begonnen.

We zitten met z’n allen weer in het heerlijke ritme van trainen en spelen en om ons heen hoor je daar de bijhorende geluiden:

· Hoe laat eten we? Want ik moet om half zeven trainen…

· Ja, en ik train op een andere dag

· Niets vergeten, zit alles in de tas? Kom op, we moeten wel op tijd zijn…

· Wie wast er vandaag de spullen?

· Hebben we de ballen meegenomen?

· Wie vlagt er vandaag?

Maar ook…

· Is de barbezetting geregeld?

· Zijn alle tenues voor alle teams compleet?

· Zijn de kleedkamers schoon en doen de wc’s het?

· Hebben we genoeg scheidsrechters?

· Klopt de zaterdagpuzzel met velden en kleedkamers?

· Staan de lijnen op het veld?

· Hangen de vlaggen en is er genoeg plek voor de fietsen?

Plezier en prestaties moeten in balans zijn. En in die balans spelen vrijwilligers een hele grote rol. Iedereen die helpt, draagt een steentje bij en dat zien we gelukkig ook steeds vaker gebeuren. Op een normale zaterdag hebben we het dan al snel over een kleine 150 actieve vrijwilligers. En het volgende weekend bestaat een gedeelte hiervan weer uit een andere groep. Al met al praat je bij Oliveo over meer dan 300 actieve vrijwilligers. Zij doen hun mooie werk voor maar liefst 46 (!) teams. En dan hebben zondags ook nog de veteranen, 7×7 en Ukken die komen voetballen.

De afgelopen maand hebben veel mensen weer heel veel werk en tijd gestoken in de voorbereiding op dit seizoen. We hebben mooie uitdagingen:  het enthousiast maken van de kleinsten, het opleiden en ontwikkelen van de jeugd, het gezond houden (mentaal en fysiek) van de senioren en presteren met het 1e team in de voor ons nieuwe zaterdag 2e klasse. Het wordt weer een seizoen met veel wedstrijden, maar ook activiteiten daaromheen. Hou de mails, sociale media en kalender in de gaten. Dat alles lukt alleen doordat we dit samen doen. Als spelers, vrijwilligers en sponsoren, vormen wij een heuse Oliveo familie en dat zie je op de gezellige drukke zaterdagen terug. We hebben veel vrijwilligers, en toch kunnen we er nog meer gebruiken. Voor de jeugd zijn er informatieavonden gehouden waarin dit ook is meegegeven. Als je nog een gaatje hebt, al is het maar een paar uur in de maand, meld je bij de secretaris of de coördinatoren. We zullen de lijst met vacatures continu aanpassen, kijk maar op https://oliveo.nl/open-vacatures/

De tijd vliegt, voor de een is de competitie al gestart, de ander speelt nog voor de beker. Op zaterdag 23 september begint het 1e team aan de competitie. Help ze en kom ze aanmoedigen. We zullen zorgen dat het ook na de wedstrijd nog even gezellig blijft.

We gaan jullie vaker op de hoogte houden van alles wat er speelt en gebeurt. Heel veel plezier in dit nieuwe seizoen en tot zaterdag.

Ronald, Voorzitter