CION-Oliveo 3-1

CION kan nog kampioen worden en Oliveo strijdt nog voor een plek in de nacompetitie,
beiden waren dus gebrand op een overwinning.

Cion begon beter aan de wedstrijd maar zonder echt kansen te creëren. Oliveo kreeg daarentegen wel de beste kansen. Noah Boer kreeg een grote kans op de 0-1, maar verzuimde goed af te ronden. Vlak na deze kans, nam Cion een voorsprong door een goed uitgevoerde omschakelingsmoment waar Oliveo even niet goed stond. 1-0.

Cion kon daar niet lang van genieten. Een diepe bal van Gerben Pels werd opgepakt door Laurens huurman. Nadat zijn eerste actie nog verdedigd kon worden school hij de bal beheerst langs de keeper, 1-1.

Hierna kreeg de prima spelende Noah Boer weer een grote mogelijkheid op de 1-2 maar wederom redde de keeper van Cion. Vlak voor rust kwam Cion toch weer voor. De verdediging van Oliveo wist de positie wisseli gen bij een aanval over rechts niet goed op te vangen en ondanks dat Peter Paul de Rotte zijn hand op de bal leek te hebben, Keurde de scheidsrechter de inzet van de Cion speler die hem in de goal gleed via een sliding toch goed, 2-1. Hierna kreeg Noah Boer kreeg nog een goede kans om te scoren, maar het geluk was bij de afronding vandaag niet met hem.

Met deze stand zou Verburch toch nog dichtbij Oliveo kunnen komen voor de hoogste plek op de ranglijst die uiteindelijk recht geeft op de 3e periodetitel. Oliveo ging in de 2e helft meer naar voren spelen. Dat betekende ook meer ruimte voor Cion.

Oliveo kreeg een corner en de afgeslagen bal werd niet goed verwerkt door Oliveo. Met een snelle, goed uitgevoerde counter, werd Peter Paul in zijn 149e westrijd in Oliveo 1 kansloos gelaten en werd het 3-1.

Oliveo bleef aandringen en kreeg nog wel mogelijkheden, maar stuitte op de keeper van Cion die wel magnetjes in zijn handschoenen leek te hebben. Cion bleef ook gevaarlijk met de counters, maar door een aantal goede reddingen van Peter Paul bleef Oliveo in de wedstrijd.

Tijdens de tweede helft kwam het nieuws van de andere velden waar concurrent voor de derde periodetitel, Verburch, achter stond met 1-3 en het uiteindelijk 1-5 werd door waarna de spanning bij de trainer van Oliveo als sneeuw voor de zon verdween. De scheidsrechter zorgde voor de benodigde extra tijd, waarin geen van de partijen wist te scoren.

Zoals gezegd was er op de andere velden goed nieuws voor Olivoe, want Verburch verloor en hierdoor kunnen zij Oliveo in de laatste wedstrijd niet meer inhalen. Doordat Westlandia niet meedingt voor promotie is Oliveo daardoor al zeker van de derde periodetitel en kunnen ze zich opmaken voor promotiewedstrijden naar de eerste klasse. Wat een top prestatie is van de mannen van trainer Willem van der Smit!

Komende zaterdag de laatste thuis wedstrijd tegen Nieuwerkerk. Een wedstrijd waarin Oliveo de 5-0 uit nederlaag goed wil maken en laten zien dat het een incident was en PP met zijn 150e wedstrijd afscheid zal nemen van het 1e team.

Kom allen om hem een mooi afscheid te geven en hou de (sociale) media in de gaten want achter de schermen wordt er al gekeken hoe we met veel mensen het team van Willem van der Smit in de nacompetitie kunnen steunen! Tot zaterdag!