Belangrijke zege tegen VVOR zorgt voor goede uitgangspositie Oliveo

OLIVEO 1 - VVOR 1

Oliveo trad aan tegen het in vorm verkerende VVOR. De Rotterdamse opponent strijdt nog tegen degradatie maar doet ook mee om de winst in de 3e periode (met vijf overwinning op rij). Het devies van de blauw-witte zebra’s was eenvoudig: eerst zelf winnen van deze stugge ploeg. Oliveo won wel van VVOR maar zag ook Zwarte Pijl winnen van DSVP, waardoor de vlag nog niet gehesen kon worden.

Video verslag: https://www.youtube.com/watch?v=R9CliN2sLXQ
Foto’s: https://www.icloud.com/sharedalbum/#B0N5aaLn5GZT8Ne

De equipe van trainer Van der Smit kwam razendsnel uit de startblokken, want Ruigrok scoorde al na twee minuten. Gerben Pels legde een vrije trap panklaar op de kruin van Ruigrok die van dichtbij de keeper verschalkte. VVOR liet zich niet uit het veld slaan, want ook de bezoekers scoorden snel. Een eerste poging werd nog verijdeld door doelman De Rotte, maar in de rebound was het alsnog raak voor de bezoekers. Oliveo hanteerde daarna een te laag tempo om het VVOR echt moeilijk te maken. Mogelijkheden waren er wel, maar er stond steeds een Rotterdammer in de weg. De ruststand was dan ook 1-1.

OLIVEO 1 - VVOR 1

Na de theepauze leek hetzelfde spelbeeld te ontstaan. Trainer Van der Smit maakte daarom dankbaar gebruik van zijn ‘sterke bank’. Met Van Wichen en Bentvelzen in het veld, kregen de zebra’s een nieuwe impuls. En niet geheel toevallig maakte Bentvelzen de 2-1, ook met het hoofd. De leidsman gaf vervolgens een cadeautje aan de bezoekers, waardoor Oliveo opnieuw het verschil moest gaan maken. Een correcte sliding (zie filmpje) van Van Es werd bestraft met een penalty tegen. Deze werd verzilverd. Maar ook de oplossing diende zich snel aan. Hands in het doelgebied aan de overkant werd ook gezien, dus wederom de bal op de stip. (Ook) Van Wichen faalde niet en met de 3-2 leek het verzet definitief gebroken. Het slotakkoord was voor invaller Max Huurman. Na een fraaie solo, schoof hij de bal langs de keeper. Daarmee werd het vooral de overwinning van de invallers.

doelpunt OLIVEO 1 - VVOR 1

Komend weekend dient zich nu een mooi affiche aan. Oliveo speelt thuis tegen DSVP. Daarmee krijg de dorpsderby een extra lading. Bij winst is Oliveo kampioen. Op 20 mei, om 14.30 uur wordt er afgetrapt voor de kantine van Oliveo!
Tekst door Ludo van Adrichem

Geef een reactie