Oliveo wint niet, maar blijft ongeslagen

Zaterdag speelde Oliveo uit bij SVC’08. In het eerste kwartier was Oliveo de bovenliggende ploeg. Met veel druk ging Oliveo op zoek naar een snelle voorsprong.

Nigel Rijfkogel gaf in de tiende minuut zijn visitekaartje af met een afstandsschot maar de SVC’08-doelman was op zijn post. Na de eerste druk van Oliveo kwam SVC’08 in haar spel en nam het heft in handen. Tussen de 15e en 20e minuut werd het druk voor het doel van Martijn Taal. Een schot in de hoek, een goed genomen vrije trap en een speler die zich knap vrijspeelde in het strafschopgebied waren kort na elkaar enkele kansen op de 1-0. Oliveo kwam niet aan het eigen spel toe. In de dertigste minuut nogmaals een kans voor SVC’08, maar de verdediging van Oliveo bleek een moeilijk te nemen hindernis. In de drieënveertigste minuut weer een tegenvaller toen Orlando Agues Ribeiro het veld moest verlaten met een hamstringblessure. Hij werd vervangen door Raoul van Sloten. Zo brak de rust aan met een 0-0 stand.

De tweede helft was vijf minuten oud toen Gerald Lagrand van achteruit vrij kon opstomen, helaas leidde dit niet tot een doelpunt. De onderlinge duels waren fel maar sportief, maar de scheidsrechter vond het nodig om beide partijen te voorzien van gele kaarten. Beide trainers, overigens beiden zeer luid aanwezig om hun teams te sturen, waren van mening dat dit niet echt nodig was.

In de 55e minuut werd een onhandige duw van een SVC’08 verdediger door de scheidsrechter beoordeeld als een elleboogstoot en moest de thuisploeg met 10 man verder. Hierdoor keerde de wedstrijd. SVC’08 ging met een spits verder en Oliveo wisselde aanvallend.

In de 70e minuut weer pech voor Oliveo, Wesley Thakoer diende kreeg last van zijn lies en bij het stoppen van het spel vond de scheidsrechter dat Noah Boer dat met gevaarlijk spel deed en toonde hem de gele kaart! Erg zwaar gestraft en één met consequenties verderop in de wedstrijd. Helaas moest Wesley het veld geblesseerd te verlaten. Langs de zijlijn werd snel gerekend, dit is de 18e geblesseerde speler binnen de selectie.

Op deze manier is het voor het team van Willem van der Smit ook moeilijk om aan automatismen te werken of vast te kunnen houden.

In de drieënzeventigste minuut kreeg invaller Koen Laarhoven de kans om Oliveo op voorsprong te brengen. Na een te korte terug kopbal binnen de verdediging van SVC’08 schoot hij knap in van net buiten de 16-meter, helaas ging de bal onhoudbaar voor de keeper via de binnenkant van de paal uit de goal. SVC’08 knokte voor wat het waard was en kwam eruit wanneer dat kon en dus moest keeper Martijn Taal scherp blijven. Bij een van zijn acties raakte ook hij geblesseerd aan zijn enkel, maar de pijn verbijtend bleef hij tot het einde staan. Noah Boer kreeg weer heel makkelijk een gele kaar en zoals aangegeven had hij er al eerder één gehad en daardoor dus een rode kaart, de laatste 10 minuten werd het dus 10 tegen 10. In de vijfentachtigste minuut bracht de paal weer redding voor SVC’08. Julian Stolk zag na een goede actie vanaf links zijn schot deze keer via de paal geen doelpunt worden.

Het laatste woord was aan SVC’08. In de negentigste minuut ging een omhaal net naast.

Zo bleef het bij 0-0 en blijven beide ploegen ook na dit weekend de enige teams die ongeslagen zijn in de 2e klasse C.

Komend weekend een herstel weekend voor de geblesseerden. Dat is hard nodig, want de eerstvolgende wedstrijd is zaterdag 2 november thuis om 15u tegen de koploper Alphia. Dus kom de mannen van Willem van der Smit aanmoedigen in deze fysiek moeilijke tijden!