OLIVEO schiet uit de startblokken en…

Afgelopen zaterdag speelde Oliveo uit in Gouda tegen DONK. Omdat de selectie relatief veel blessure gevallen telt, was het de vraag hoe Oliveo zich zou houden tegen een goed voetballende tegenstander.

Nou, de start was geweldig. Nick Toussaint was vanaf de aftrap scherp en strafte een foutje van de verdediging van Donk al binnen een minuut af, 0-1.

Donk bleek daarmee nog niet wakker, want in de 5e minuut opende de verdediging de deuren. Orlando Agues Ribeiro maakte daar dankbaar gebruik van en scoorde beheerst de 0-2.

Hierna kreeg diezelfde Orlando nog een goede kans op de 3-0 maar daar stond het vizier niet helemaal scherp en kreeg Pjer Bom geen penalty terwijl hij middels een ippon gestopt werd in het strafschopgebied.

Donk, enigszins van de schrik bekomen, was wakker geschud en begon beter te voetballen. Helaas voor Oliveo, maar vooral voor hemzelf, diende Pjer Bom de wedstrijd al halverwege de eerste helft te verlaten.

Donk probeerde het voor rust met hoge vanaf de zijkant. Deze leidden tot enigszins hectische situaties voor het doel van Oliveo, maar Donk wist het net niet te vinden. Oliveo kreeg met een afstand schot zelfs nog een kans op de 0-3, maar deze ging net naast.

Vooral na rust was het voor Oliveo meer tegenhouden dan dat zij echt aan voetballen toekwamen. Maar in de omschakeling bleef Oliveo zeer gevaarlijk, echter miste het enig fortuin.

In de 60e minuut wist Donk toch het net te vinden, uit een kluts werd de bal onhoudbaar ingeschoten, 1-2.

De druk werd groter en ook nu weer was het duidelijk dat Oliveo redelijk op haar tandvlees liep. Maar Donk, met toch enige technisch vaardige spelers, kon geen gat richting het doel vinden. En als er dan een gaatje kwam, wisten de Oliveo spelers met passie een goal te voorkomen. Daar waar keeper Martijn Taal voor rust nog enigszins onzeker oogde op enkele hoge ballen, pakte hij in de 2e helft een paar ballen die door Donk al als doelpunt werden geteld.

Door blessures en wissels meende de scheidsrechter 9 minuten bij te moeten tellen. Oliveo hield echter stand en won zo ook haar 3e wedstrijd van het seizoen. Volgens de tegenstander ongelofelijk dat je van Oliveo verliest maar de kwaliteit zit hem in het collectief! Wat hebben die gasten ervoor “geknokt” tot de laatste minuut en het is beloond.

Oliveo schiet dus niet alleen in deze wedstrijd, maar ook in de start van het seizoen uit de startblokken. Met 9 punten deelt Oliveo de koppositie met Alphia.

Belangrijke punten, want in deze competitie zullen de verschillen niet groot worden en zijn alle punten zeer belangrijk.

Volgende week zijn de mannen van Willem van der Smit weer op de Groene Wijdte te bewonderen. Om 15u spelen zij tegen CVV Zwervers, een wedstrijd tussen de nummers 2 en 3. Dus weer een belangrijke wedstrijd waarbij onze zebra’s alle support goed kunnen gebruiken.