OLIVEO en CVV Zwervers delen de punten

Zaterdag speelde Oliveo thuis tegen CVV Zwervers, de nummer 2 tegen de nummer 3.

CVV begon sterk met veel bewegende spelers. Maar, daar waar Oliveo vorige week scherp was en een fout van de tegenstander meteen afstrafte, liet CVV Oliveo glippen.

In de 5e minuut zorgde CVV via een flitsende aanval op links ervoor dat de spits de bal voor het inschieten had. Alleen had hij geen rekening gehouden met de uitstekend ingrijpende Martijn Taal die de bal goed uit zijn doel wist te houden. Maar eigenlijk had dat de 0-1 moeten zijn, dus een hele belangrijke redding.

Oliveo wist in de eerste 20 minuten geen antwoord te geven op het spel van CVV en liep achter de bal aan, zonder echt veel grote kansen weg te geven.

Langzaam verdween de snelheid uit het spel van CVV en kreeg Oliveo kans om wat grip op de wedstrijd te krijgen. Beide partijen kregen wat kleine kansjes, maar overal was de eerste helft voor het thuis publiek niet echt boeiend.

Na rust werd het spel van beiden partijen wat opportunistischer, zonder dat er veel kansen ontstonden. Langzaam kreeg Oliveo het geloof dat er toch tegen deze goed voetballende tegenstander meer te halen was. Vervolgens kreeg het publiek vanaf het 2e gedeelte van de 2e helft een boeiende wedstrijd voorgeschoteld waarin 2 partijen streden voor de overwinning.

Oliveo zag helaas Stefan Liesting uitvallen. Geen goed nieuws met al een overvolle blessureboeg, waardoor oude getrouwen Gerben Pels en Jeffrey Paanakker op de bank zaten, Anderzijds gaf deze situatie trainer Willem van der Smit ook de mogelijkheid om weer 2 debutanten uit de eigen opleiding in te laten vallen, Wester Vlek en Koen Laarhoven.

Met frisse energie ging Oliveo alsnog op zoek naar een doelpunt, waarbij men uit moest kijken voor de scherpe counter van CVV. Een spannend en intensief slot van de wedstrijd. In de laatste minuut sloeg de schrik de Oliveo supporters om het hart, maar de spits van CVV schoot vanaf 1 meter voor de goal hoog over. Uiteindelijk lukte het beide partijen niet om te scoren en bleef de 0-0 op het bord staan. De gehele wedstrijd bekijkend was dit een terechte uitslag.

Het publiek zal uiteindelijk tevreden naar huis zijn gegaan, lekker weer, weliswaar geen hoogstaand voetbal, maar wel een boeiende strijd waarbij Oliveo als team veel energie in de wedstrijd legt en na vier wedstrijden netjes op de 2e plaats vertoefd.