Kennismaking met de competitiegenoten

Ariston ‘80

De indeling voor de competitie is nu al een tijdje bekend. Minder bekend zijn enkele tegenstanders waar OLIVEO het tegen op gaat nemen. In de regio Rotterdam enkele ploegen waar nog nooit tegen gespeeld is. Van de sterkte van de verenigingen is moeilijk een inschatting te maken. Dat doen we dus ook maar niet. Zoals elk jaar zal elke ploeg het beter willen doen dan afgelopen seizoen. Interessant is natuurlijk wel de versterkte degradatie. Na de winterstop kan de balans worden opgemaakt welke ploegen er boven uit steken.

Tijd voor een (kleine) kennismaking met de overige 13 ploegen.

Ariston ’80

Kwam vorig seizoen uit in de 3e klasse B waar het bij competitiegenoot DSVP zat. Wisten met een 11e plek ternauwernood de nacompetitieplekken te ontlopen. Deze Delftse studentenvereniging is elk jaar afhankelijk van nieuwe studerende voetballers. Beschikken al jaren over een gemêleerd gezelschap met spelers die ook op hoog niveau hebben gespeeld. Afwachten dus wat het dit jaar gaat worden.

SV Charlois

De Rotterdamse ploeg uit de gelijknamige wijk Charlois is gedegradeerd uit de 2e klasse via de nacompetitie. In de 1e ronde ging het al gelijk mis tegen HBSS. Het verloor met 0-2 en moet zo na 3 jaar in de 2e klasse weer een stap terug doen. Zal er op gebrand zijn het verloren terrein goed te maken.  

VV CKC

Werd met overmacht kampioen in de 4e klasse D met 66 punten. Opvallend is dat de ploeg geen nederlaag geïncasseerd heeft! Naast een goede verdediging ook prima aanvallers want het scoorde bijna 100 doelpunten. Deze ploeg uit Rotterdam zou wel eens hoge ogen kunnen gooien dit jaar.  

CVC Reeuwijk

Al enkele jaren een stabiele 3e klasser. Vorig jaar zelfs nacompetitie voor promotie gespeeld, maar het mocht niet zo zijn. Soccer Boys was met 4-3 te sterk in de nacompetitie. Het sportpark ligt vlak langs de A12 dus pas op met wilde afstandsschoten.

SV DHL

De Hollandse Leeuw kennen wij nog goed uit het zondagvoetbal. De bewoners aan de Brasserskade maken nu de horizontale overstap naar de zaterdag. Wie ook een overstap hebben gemaakt zijn Jeffrey Paanakker en Niels van Duinen welke beide zijn teruggekeerd. Benieuwd wat voor niveau DHL met zich meebrengt dit jaar. Sowieso een leuke regioderby natuurlijk.  

DSVP

Behoeft denken wij geen nadere toelichting. Voor het eerst in de historie in competitieverband zullen OLIVEO en DSVP uitmaken wie de sterkste van Pijnacker is. Vorig jaar op een 9e plek geëindigd, maar veel ervaren spelers zijn vertrokken. Beschikt over goede jeugd dus ook hier erg benieuwd hoe dit team gaat presteren.  

FC IJsselmonde

Met een florerende zondag- en zaterdagafdeling is FC IJsselmonde een boeiende vereniging. Helaas is aan de zondag tak een einde gekomen. De zaterdag greep vorig seizoen net naast de nacompetitieplekken. Ongetwijfeld zullen ook zij dit jaar beter willen presteren. Op het fraaie complex naast Varkenoord zal dit moeten gebeuren.

LMO

Na jaren in de kelder van het zaterdagvoetbal te hebben gezeten is enkele jaren een ambitieus plan opgesteld. Zo snel mogelijk naar de 2e klasse. Veel ervaren jongens die op hoog niveau hebben gespeeld zijn teruggekeerd. Vorig seizoen was de ploeg, welke onder de rook van De Kuip spelen, dichtbij maar gooide de nacompetitie roet in het eten. Een van de titelfavorieten dit jaar.

Maense

Maense heeft zich knap naar de 3e klasse gekokt nadat het de laatste periodetitel had veroverd. In de finale was het te sterk voor Quick Steps en promoveert hiermee uit de 4e klasse. Het team schijnt te beschikken over technische leuke voetballers dus zijn benieuwd wat voor samba-voetbal we gaan zien.

VV SEP

Beetje zelfde verhaal als DHL. Echter deed SEP zelfs nog mee voor promotie naar de 2e klasse. Helaas voor de Tanthof bewoners was RVC ’33 te sterk. Wederom een leuke regio derby!

Soccer Boys

De Bleiswijkers wisten in de 1e ronde in een spannend duel nog af te rekenen met CVC Reeuwijk. In FC Oudewater vond het uiteindelijk haar Waterloo. Zo komt er na 4 jaar 2e klasse een einde voor het andere oranje. Ook een ploeg die het verloren terrein goed zal willen maken,  

VVOR

Je zou VVOR bijna in 1 adem met Zwarte Pijl kunnen noemen. Evenals DSVP en OLIVEO liggen de verenigingen tegen elkaar aan. Op Sportpark De Venhoeve aan de rand van het Kralingsebos . VVOR speelt al meer dan 10 jaar in de 3e klasse en met recht dus een stabiele club. Met een heus grasveld ook weer eens wat anders dan al dat kunstgras.

CSV Zwarte Pijl

We kunnen hier nagenoeg het zelfde verhaal schrijven als over VVOR, maar daar doen we deze vereniging wellicht te kort mee. We gaan dit seizoen vast meer te weten komen over deze club.