Oliveo Oliveo MO19-1

Oliveo Oliveo MO19-1

Meiden Oliveo MO19 nemen revanche op zichzelf


Mooi om te zien, die lachende koppies na afloop van de wedstrijd. En dat was maar goed ook, want na een paar mindere wedstrijden (2e helften) had het zelfvertrouwen wel weer een opkikker nodig.


Voetbal is een speel van fouten, wie de minste fouten maakt, wint (Johan Cruijff). De afgelopen weken werd er moeizaam gewonnen van Oegstgeest, ternauwernood en ongelukkig verloren bij Voorschoten97 en gelijk gespeeld tegen RCL. Met wat meer concentratie en geluk hadden wij zelf op de 3e plaats van deze tegenstander Concordia kunnen staan.
Concordia was, ondanks dat de eindstand van 1-6 doet vermoeden, zeker geen slechte tegenstander. In alle linies, en met name voorin, liepen een aantal balvaardige speelsters. Maar onze achterhoede met keepster Anouk, de zussen Eline en Evie, Isis, Sasha en Shivani stond als een huis en werkte hard voor elkaar. Op het middenveld mochten Miesha, Meis, Donna en Pippa hun duels uitvechten en mooie passjes geven. En voorin konden Trisha, Laura, Senna, Ilaya en Chloë afwisselend hun acties maken. En achterin, daar lag ook de zwakte bij Concordia. Met regelmaat waren onze voorwaartsen te snel en de invaller-keepster had, zeker in het begin, moeite met onze ballen. Aan de andere kant konden wij wel rekenen op onze keepster. In de 5e minuut al, moest ze snel uitkomen en dook op de bal voordat de spits erbij kon.

De wedstrijd begon in evenwicht. Balbezit voor de zwart-witten en balbezit voor de blauw-rozen. Er werd geprobeerd goed in te passen en vrij te lopen. Dat ging nog niet altijd vlekkeloos, maar de ideeën erachter waren goed. En er werd bij balverlies omgeschakeld en de bal weer veroverd als een team. Dat was ook al weer een winstpunt.

Toch duurde het nog tot de 16e minuut. Trisha veroverde goed de bal en gaf de bal vanaf rechts voor. Een onfortuinlijke Concordia verdedigster raakte de bal helemaal verkeerd en die ging met een hoge boog over de keepster heen: 0-1. Het zag er zeker niet uit alsof het ‘een makkie’ zou worden. De Delftse meiden bleven ook gewoon de aanval zoeken. Maar ook wij bleven aanvallen en het was dus een leuke partij om te zien.
In de 27e minuut viel de 0-2, die onze meiden toch wat meer lucht gaf. Een corner werd afgeslagen, Miesha pikte ‘op de 5’ de bal op en speelde in op de vrijstaande Meis. Vanaf een meter of 12 plaatste ze de bal, tussen een mêlee van benen door, in de verre hoek. En tot ook haar eigen verbazing zag ze de bal het net ingaan. Haar eerste doelpunt dit seizoen!

Nog steeds was het geen eitje, want Concordia bleef ervoor gaan. Soms wel een beetje met de moed der wanhoop. Want nog 2 keer bleek Anouk niet te passeren. Uiteindelijk gingen we zelfs met 3-0 rusten want in de 39e minuut was het weer raak. Laura kwam vanaf rechts naar binnen en probeerde a-la Arjen Robben te schieten. Haar schot werd geblokt maar Miesha pikte de bal direct op en dribbelde het strafschopgebied binnen. Met een verdediger in haar nek wist ze vanaf 10 meter doeltreffende uit te halen.
Voor het rustsignaal toch nog een kansje voor de Delftse meiden en 2 goede kansen voor ons die we voor het doel net misten.

Concordia kwam de 2e helft fel uit de startblokken. Ze hadden het nog niet opgegeven en wilden nog voor een goed resultaat spelen. En, we kwamen af en toe flink onder druk te staan. Met kunst en vliegwerk wisten we de sterke aanvallers te stoppen. Een aantal keer konden we er gevaarlijk uitkomen. Het duurde toch tot minuut 7 voordat er werd gescoord. Ilaya ging goed door op links en kon een voorzet op Laura geven. Zij nam de bal met een hakje aan en schoot op het doel. Weer werd het schot geblokt en weer was het Miesha die de bal kon oppikken en die vanaf 18 meter hoog in schoot: 0-4.
Dat Concordia nog niet had opgegeven bleek wel toen, in de 11e minuut, de spits doorkwam en oog in oog met Anouk hard inschoot. Met een katachtige reactie werd de bal nog net over het doel gewerkt.

En andere uitspraak van Cruijff was ooit “Als je met 4-0 voorstaat is het beter om de bal met een lob op de lat te schieten dan te scoren.” Uiteraard bedoeld om het publiek te vermaken. Dat leek bij ons ook wel het geval. Misschien was de scherpte er een beetje af. Er kwam nog een handvol goede 100% kansen na knappe voorzetten vanaf de vleugels maar we lieten de teugels een beetje vieren.
In de 28e minuut kon Miesha haar 3e doelpunt van de middag binnenschieten. Ze kreeg de bal vrij op ongeveer dezelfde positie als bij haar 2e doelpunt. En ook nu was het raak. Een hattrick, geen officiële weliswaar (dat zijn namelijk 3 opeenvolgende doelpunten in één helft) … maar toch … lekker hoor!
In de 31e minuut was er toch sprake van een halve seconde niet goed opletten bij een achterbal tussen Anouk en Isis. De Delftse spits kon ertussen komen en alsnog de eretreffer aantekenen. Gelukkig konden we het met deze stand wel hebben. Een leermomentje weer. En verder alle twee prima gespeeld.

Voor de Oliveo meiden het sein om nog even de zaken recht te zetten. In de 38e minuut speelde Meis Ilaya aan. Zij gaf voorzet van links en bij 2e paal kon Trisha de bal binnen prikken maar werd gehinderd door de keepster en 2 speelsters. Donna was er als de kippen bij om de afvallende bal van dichtbij hard binnen te schieten: 1-6.
En zo liep de wedstrijd, die letterlijk zonniger eindigde dan dat die begon, ten einde. De meiden en trainers konden tevreden de kleedkamer opzoeken.

Door deze overwinning is Oliveo MO19 opgeklommen naar de 5e plaats. Nog 3 punten achter op, nu, nummer 4 Concordia en 1 punt voor op achtervolgers Zevenhoven, SCH’44 en VVSB. Een mooie prestatie voor deze jonge groep meiden!
Deze week weer lekker trainen en dan zaterdag een thuiswedstrijd tegen Foreholte.

Robert Bakker

Eerdere nieuwsitems

Oliveo MO19 vergeet te scoren
Oliveo MO19 speelt wedstrijd met twee gezichten
Een slechte(re) wedstrijd winnen, is ook een kunst!
Oliveo MO19 boekt knappe team-zege bij koploper Forum Sport