Oliveo Zaterdag 1 | Zaterdag 1 speelt gelijk na boeiend voetbalgevecht tegen TOGB

Zaterdag 23 november speelde Oliveo tegen TOGB 1. Een vergelijkbaar team als Oliveo, een jong, fris team dat uitkomt op de zaterdag bij een zondagvereniging. Er werd er een kwartiertje later dan gepland afgetrapt op het late tijdstip van 17.30 uur. Trainer Wim Baggerman moest wederom schuiven in zijn basiself door afwezigen, schorsingen en blessures. De basis zag er als volgt uit:
Van Elst; Kemp, Droogh, Visser, Van Unen; Roos, Van der Helm, Den Hoed; Van Ruyven, Schreur en Klijn.

Het begin van de wedstrijd was van beide kanten voorzichtig, beide teams zakte in tot ongeveer halverwege de helft van de tegenstander en door beide ploegen werd er geprobeerd een gaatje te vinden. Na een minuut of 10 kreeg Oliveo de overhand en domineerde het vervolg van de eerste helft. De eerste kans die werd gecreëerd was voor spits Schreur. Van Ruyven ging goed door op rechts, trok de bal voor en Schreur kwam ingelopen, maar kon zijn voet er niet voldoende achter krijgen. Vervolgens kreeg Klijn twee kansen, waarbij zijn tweede kans op een hele knappe manier van de lijn werd gehaald door de centrale verdediger van TOGB. Daarnaast wist Visser vanuit een corner knap op goal te schieten, maar stond de keeper van TOGB op de goede plek.

In de tegenstoot was TOGB mondjesmaat gevaarlijk geworden. Eén schot op goal werd klem gepakt door Van Elst, daarnaast belandde er nog een voorzet van TOGB op de bovenkant van de lat.

Na 45 minuten stond de brilstand nog op het scorebord en gingen beide teams rusten zonder goals. In de rust werd gezegd zo door te gaan, dezelfde werklust op te brengen en dat de goals dan vanzelf zouden gaan vallen.

Vlak na rust viel ook direct een goal, echter was dit voor de thuisploeg. Een lange bal viel aan de rechterkant van de verdediging achter de verdedigers. Eén moment van onoplettendheid en dat cadeautje werd uitgepakt door de sluwe linksbuiten van TOGB, 1-0.
Oliveo had nog alle tijd om dit recht te zetten en moest er een tandje bij zetten. Dit werd gedaan in de vorm van werklust. Oliveo zocht naar een gaatje in de defensie van TOGB, die zich liet inzakken en loerde op een uitbraak. Na ongeveer een uur spelen kwam een aanval over verschillende schijven bij Van der Helm op ‘randje 16’. Zijn zachte schuiver leek een houdbare bal voor de verder uitstekende keeper van TOGB, maar hij kon de bal niet klemmen. Klijn was er in de rebound als de kippen bij en liet net net bollen, 1-1.

Na de 1-1 kreeg Oliveo direct weer een klap te verwerken, een hoge bal werd niet goed ingeschat door Van Elst en zo kwam de bal bij de sterk spelende nummer 10 van TOGB. Voor hem was het een koud kunstje om zijn ploeg weer op voorsprong te zetten, 2-1.

Voor trainer Baggerman was dit het teken om een tactische aanpassing te doen. Roos, die een sterke wedstrijd speelde, werd vervangen door buitenspeler James. Hierdoor schoof Klijn door naar de spits om naast Schreur te gaan staan. Visser schoof vanuit de verdediging door naar het middenveld. Oliveo ging 1 op 1 spelen en trok zo het initiatief weer naar zich toe. Echter stond TOGB ‘goed’ en was het lastig doorkomen voor Oliveo. Dit resulteerde erin dat TOGB in de omschakeling verschillende keren gevaarlijk doorkwam en liet het een kans liggen op de 3-1.

10 minuten voor tijd werd Oliveo beloond voor het aanvallende spel, Klijn ging goed door op links, gaf de bal strak, laag voor en Visser dook op bij de eerste paal en rondde mooi af, 2-2.

Voor Oliveo was dit het teken om vol voor de 2-3 te gaan. Vele corners zorgde voor benauwde momenten voor de goal van TOGB, maar er zat telkens een been tussen of de keeper stond goed. Ook een van richting veranderde vrije trap van Den Hoed was een prooi voor de sluitpost, terwijl Schreur nog rakelings over kopte. Helaas werd er niet meer gescoord en stond er na 90 minuten een eindstand van 2-2 op het scorebord.

Al met al een terechte uitslag. Oliveo was over de gehele wedstrijd gezien iets sterker dan TOGB, maar TOGB kwam twee keer op voorsprong en kreeg de kans op de 3-1.

Dit resultaat zorgt ervoor dat Oliveo nog steeds op de 2e plek staat, al heeft het wel gezelschap gekregen van Rotterdam United en Hillegersberg. Laatstgenoemde is tevens de tegenstander voor aanstaande zaterdag. Om 15.00 uur wordt deze topper in de 4e klasse F afgetrapt op Sportpark De Groene Wijdte.