Oliveo Zaterdag 1 | Zaterdag 1 wint na sterke 1e helft van SVV

Vandaag stond de uitwedstrijd bij SVV op het programma. Het sportpark van SVV was al bekend, want eerder dit seizoen werd er daar met 0-3 gewonnen van Hermes DSV. Echter waren er toch twee Oliveanen, Kouwenhoven en Murselovic, die het voor elkaar kregen om een uur lang vast te staan in Emerald en dus ruim te laat kwamen. Klein detail; de sponsortas lag bij hun in de auto. Door de flexibiliteit van SVV en de scheidsrechter kon de wedstrijd een half uur worden uitgesteld maar was de voorbereiding van de Oliveanen rommelig. Desondanks kon er in het eigen vertrouwde tenue worden afgetrapt in de volgende opstelling:
Van Elst; Kemp, Droogh (46. Van Unen), Van Eeden, Kouwenhoven; Van der Helm, Visser (80. Ramdien), Den Hoed; Murselovic, Schreur (65. Mulder), Klijn.

Vanaf de toss was duidelijk met welke intentie Oliveo was gekomen naar Schiedam, er werd gekozen voor wind mee en met volle pressie werd SVV volledig vastgezet. Op een spaarzame uitval van SVV speelde de hele eerste helft zich af op de helft van SVV.
Kansen stapelde zich al snel op voor Van der Helm, Schreur en Klijn. Echter was het Van Eeden die na ongeveer 10 minuten een vrije trap over de muur krulde en zorgde voor de 0-1.
Oliveo bleef ook na de openingstreffer naarstig op zoek naar een tweede treffer. Wederom ontbrak de scherpte voor de goal of werd een aanval de ver doorgevoerd en werd de kans verspeeld.
Uiteindelijk kwam de tweede treffer net als de eerste goal was dit een schot van buiten de '16'. Schreur draaide kort weg naar zijn 'chocoladebeen' en schoot deze prachtig hoog in het goal, 0-2.
Kort daarna was Murselovic scherp in de rebound en pikte zo wederom zijn goal mee, 0-3.

Na rust veranderde het spelbeeld. SVV speelde, met de wind in de rug, opportunistisch de bal naar de fysiek sterke spits en Oliveo had hier op het begin moeite mee. 
Na een te korte terugspeelbal van Den Hoed wist de spits van SVV zich wel heel gemakkelijker los te maken van Kouwenhoven en liet Van Elst kansloos, 1-3. 
Na deze goal begon SVV erin te geloven en zette zij een tandje erbij. Dit leidde tot de 2-3. Op het randje van buitenspel mocht een aanvaller van SVV door en legde deze breed op de spits die er 2-3 van maakte.
Gelukkig wist Oliveo zich hierna snel te herpakken en pakte het initiatief op het veld. 20 minuten voor tijd werd de wedstrijd beslist door Klijn na een strakke vrije trap van Van Eeden, 2-4.
10 minuten voor tijd tekende Klijn ook voor de 2-5, uit een strafschop nadat de centrale verdediger van SVV hands had gemaakt.

Zo komt Oliveo uiteindelijk met de schrik vrij en wint het voor de 4e keer op rij. Hierdoor blijft Oliveo op gelijke hoogte van koploper Victoria '04, maar is het doelsaldo van Victoria '04 vele malen beter.
Aanstaande zaterdag moet er gewonnen worden van PPSC om een kleine kans op de eerste periode te houden. 
Oliveo is gewaarschuwd, want PPSC wist als enige ploeg te winnen van Victoria '04.

De aftrap is om 15:00 uur op sportpark De Groene Wijdte. Naast het vlaggenschip van de Zaterdag, speelt ook Zondag 1 zijn thuiswedstrijd op zaterdag. Na afloop is er een derde helft met een DJ en een zanger.

Overig clubnieuws van Oliveo Zaterdag 1

12 november: Zaterdag 1 verliest terecht van PPSC