Oliveo Zaterdag 1 | We zijn weer in de lucht!

Nadat we de eerste maanden van het seizoen niet te vinden waren op de website van Oliveo door technische problemen, zijn we eindelijk weer in de lucht. Echter is er een hoop gebeurd de afgelopen maanden, dus hieronder een samenvatting van de eerste maanden.

 

Mutaties

Allereerst de mutaties voor het begin van het nieuwe seizoen. 
Bij het vlaggenschip is er nogal wat veranderd. Er is een nieuwe trainer, Wim Baggerman. Zoals eerder vermeld op de Oliveo site is Wim een ervaren trainer die zijn sporen heeft verdiend in het amateurvoetbal en komt over van GDA.
Daarnaast zijn er verschillende spelers bijgekomen:

Nuri James (Zondag-selectie);
Danny van Ruyven;
Vinesh Ramdien;
Jessie Kemp (Jeugd Oliveo);
Coen van Elst;
Max Kouwenhoven (Zondag-selectie).

 

Voorbereiding

Zaterdag 1 heeft een wisselvallige voorbereiding afgewerkt. Goede wedstrijden tegen 3e-klassers werden afgewisseld met mindere wedstrijden tegen teams uit de 4e klasse. Hieronder de uitslagen:

DVC - Oliveo                          0-6
KSD Marine - Oliveo                2-2
Oliveo - BMT                          3-4
SC Monster - Oliveo                3-1
Ariston '80 - Oliveo                 4-4

Competitie

Vervolgens is Oliveo de competitie meer dan prima begonnen. In de eerste wedstrijd werd er moeizaam, ondanks 5 goals, gewonnen van Blijdorp. Rafael Schreur was de matchwinner met 3 mooie goals voor rust. Joey Klijn en Ado Murselovic zorgde voor een eindstand van 5-2 na rust.
De tweede horde die genomen moest worden was Hermes DVS. Hermes DVS begon de wedstrijd scherp met goed voetbal. Echter schakelde Oliveo razendsnel om en stond het na 10 minuten spelen met 0-2 voor, met goals van Joey den Hoed en Ben van der Helm. Dit was ook de ruststand. Na rust kwam Oliveo nauwelijks meer in de problemen en zorgde Joey Klijn rond de 70e minuut voor de doodsteek voor Hermes DVS, 0-3. Dit was overigens voorlopig de laatste wedstrijd van sluitpost Sandor Boots, die tijdelijk zijn handschoenen aan de wilgen hangt voor een mooie wereldreis. Hij wordt vervangen door Coen van Elst


Vol vertrouwen ging Oliveo richting Rotterdam United, de derde competitiewedstrijd. Na 10 minuten spelen kreeg Oliveo al twee dompers te verwerken. Middenvelders Joey van Eeden en Lex Visser moesten met blessures het veld verlaten. De gehele eerste helft kwam Oliveo niet lekker in haar spel. Simpele ballen werden ingeleverd, duels werden te slap aangegaan en er werden veel onnodige overtredingen gemaakt. Desondanks wist Rafael Schreur de 0-1 binnen te tikken en zorgde voor een voorsprong tijdens de rust. Na rust ging het helaas mis voor de equipe van Wim Baggerman. Ongeveer een kwartier na rust viel de 1-1 achter de uitstekend keepende Coen van Elst. Daarna maakte de sluwe spits van Rotterdam United 2-1. Hierna raakte Oliveo de kluts volledig kwijt. Er werd niet meer gevoetbald, elk duel ging verloren en Rotterdam United heerste over het gehele veld. Tot overmaat van ramp kreeg Rotterdam United een terechte penalty en deze werd feilloos ingeschoten. Een slotoffensief met Bob Droogh in de spits erbij mocht niet baten; tot overmaat van ramp kreeg Ivan Roos vlak voor tijd de rode kaart gepresenteerd door de leidsman, na een misverstand tussen de leidsman en Ivan Roos.

Een week later moest Oliveo zich oprichten en een goed resultaat halen tegen GLZ Delfshaven. Een team dat ook twee keer wist te winnen en dus een geduchte tegenstander kon zijn voor Oliveo. En dat bleek inderdaad zo te zijn. Oliveo begon messcherp en na 30 seconden had de bal al in het netje moeten liggen na een kans voor Klijn. Daarna bleef Oliveo domineren, maar werden de kansen niet afgemaakt. Zo ontstond er een ruststand 0-0. Na rust was de wedstrijd in evenwicht. Na een kwartier spelen in de tweede helft kreeg GLZ Delfshaven een strafschop na een handsbal van Dion Elshove. Coen van Elst bewees wederom zijn uitstekende vorm en tikte de bal van de spits op de paal. Uit de rebound schoot de andere spits van GLZ gevaarlijk op de bovenkant van de lat. Oliveo kwam goed weg en werd wakker geschud. Enkele minuten daarna was het meteen raak, Ben van der Helm was scherp voor de goal en scoorde de 1-0 voor Oliveo. Oliveo kreeg daarna kansen om de score uit te breiden en gaf nauwelijks meer wat weg. De derde overwinning in vier wedstrijden was een feit en Oliveo nestelde zich vlak achter de koplopers van de 4e klasse F.

De dinsdag erop moest er voor de Halve Maan Cup worden gevoetbald tegen 3e klasser KMD. Een lastige wedstrijd tegen een ploeg die aan kop gaat in de 3e klasse zaterdag. Mét een bekende, oud-trainer Martin de Mooij. Veel jongens van Zaterdag 1 hebben hun debuut mogen maken onder De Mooij en waren er op gebrand hun kunsten te laten zien in deze avondwedstrijd. Voetballend moest Oliveo vanzelfsprekend het onderspit delven tegen KMD, echter creëerde Oliveo de beste kansen. Uit één van deze kansen maakte Joey Klijn de 0-1. Na rust was het tegenhouden voor Oliveo, maar kreeg het wederom de beste kansen. Doelpunten, ondanks een penalty voor KMD, werden er niet meer gemaakt en Oliveo behaalde hierdoor een mooi resultaat tegen een goede tegenstander.

De zaterdag daarop volgde de vijfde competitiewedstrijd tegen laagvlieger AGE-GGK. Vanaf minuut één domineerde Oliveo de wedstrijd en werden er vele kansen gecreëerd, toch duurde het tot de 30e minuut tot de ban werd gebroken. Wederom was het Ben van der Helm die scoorde, wat een prachtige goal was, 0-1. Vijf minuten na de openingstreffer kreeg een middenvelder van AGE-GGK zijn tweede gele kaart en dus rood en werd het nog makkelijker voetballen. Nog voor rust besliste Oliveo de wedstrijd in de persoon van Ado Murselovic, die tweemaal niet faalde in oog met de doelman, 0-2 en 0-3.
Na rust liet Oliveo de bal van voet tot voet gaan en werden er vele kansen gecreëerd en liep de score snel op. Joey Klijn zorgde met twee goals voor de 0-4 en 0-5 en Ado Murselovic zorgde nog voor het uur voor zijn hattrick vanuit een strafschop, 0-6.  Na weken van afwezigheid door blessureleed maakte Donny Mulder zijn rentree voor Oliveo. Binnen de kortste keren knikte hij mooi de 0-7 binnen en maakte daarna ook zijn tweede vanuit een strafschop, 0-8. Tussendoor werd de wedstrijd nog gestaakt door de vele aanmerkingen op de leidsman vanuit het kamp van AGE-GGK. Dit resulteerde erin dat meerdere stafleden achter de hekken werden gesommeerd door de leidsman. Tot slot kreeg nog een speler van AGE-GGK zijn tweede gele kaart gepresenteerd. Oliveo verliet het veld zonder kleerscheren, zonder rode kaarten en zonder tegendoelpunten en er was weer een horde genomen.

Afgelopen zaterdag kreeg Oliveo wederom een laagvlieger tegenover zich op het veld. Trainer Wim Baggerman waakte voor onderschatting en probeerde zijn elftal op scherp te zetten. VOB bleek een ervaren, oudere ploeg dat vooral het fysieke niet schuwde. Hun tactiek was simpel; zoeken naar de boomlange en fysiek sterke spits en vanuit daar hopen op een kans. Die kans kwam na 5 minuten voor de kleine spits die erom heen liep. Daarna was het alleen nog maar Oliveo wat de klok sloeg. Echter was het erg slordig en slap. Kansen werden wel gecreëerd, maar de inzet was vaak te slap of onnauwkeurig. Gelukkig was daar Rafael Schreur die de ban brak en een scherpe vrije trap van Joey den Hoed als een echte spits binnenknikte. Na rust kon Oliveo het snel beslissen, maar twee handen vol aan 100% kansen werden niet afgemaakt. Gelukkig kwam Oliveo verdedigend niet in de problemen en werden de drie punten uit het vuur gesleept. Een hele slechte wedstrijd vanuit het oogpunt van Oliveo, maar de drie punten bleven op de Groene Wijdte.

Dit resulteert erin dat Oliveo meedoet om de bovenste plekken en het de koppositie deelt met Victoria '04. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Oliveo nog tegen de Top 6 van de competitie moet spelen, maar dat de start meer dan prima is. 


Aanstaande zaterdag speelt Oliveo uit tegen SVV op Sportpark Harga om 14:30 en hoopt het de tweede plek vast te houden.