Oliveo JO15-4 | JO15-4 laat zich omdopen tot Oliveo-Hotspur

JO15-4 laat zich omdopen tot Oliveo Hotspur

Zaterdag 11 mei; Uit tegen de JO15-1 van Wassenaar s.v.

Met nog steeds goede vooruitzichten op het kampioenschap werd afgereisd naar Wassenaar Kerkehout, oftewel Churchwood city. Het leek wel een Europese wedstrijd, tegen een ploeg waarin Engels de voertaal was. Roan was afwezig, en er was versterking gevonden in de persoon van Donny uit de C2. Omdat hier geen enkel risico genomen mocht worden werd er aangevangen in een opstelling die dit jaar al vaker voor succes gezorgd had; Morris op doel, achterin Sam, Tim, Joep en Chris, op het middenveld Mike, Valentijn en Joshua, en in de voorhoede Luuk, Daan en Thijs. Mohammed, Lennert en Donny bezetten voorlopig de bank.

In de eerste helft had Oliveo de wind in de rug, dus het moest vóór de rust gebeuren. Dat viel nog niet mee. Het eerste schot op doel was aan de verkeerde kant van het veld maar bleek gelukkig een makkie voor Morris, en bij de volgende aanval pakte Chris netjes op tijd de bal op en verplaatste het spel weer in de goede richting. Niet voor lang helaas. Ons hele middenveld werd door hun nummer 2 voorbijgelopen, en deze keer was het Joep die hem stopte. Met een verre pass werd Valentijn op avontuur gestuurd. Die kon de bal niet aan een medespeler kwijt en liep daarom zelf door tot bij het doel, waar hij zich helaas vast liep in de verdediging. De tegenstander bleef sterk aanvalsgericht spelen en in deze fase kon Oliveo weinig méér uitrichten dan in de weg lopen. Hoekschop, weggetrapt, opnieuw een voorzet, opgevangen, uitverdedigen, bal kwijt, schot, en uiteindelijk klemvast in de handen van Morris. Hij zou het nog druk krijgen.

De problemen werden nog groter toen Valentijn op eigen verzoek gewisseld werd. Al vóór aanvang van de wedstrijd voelde hij zich niet lekker, en verstandig als hij is leek het hem beter om zijn taak aan Donny over te laten.

Er werd vervolgens eindelijk een stootje door Oliveo uitgedeeld, waarbij Thijs helaas in buitenspelpositie werd aangespeeld. De vrije trap die daar op volgde werd door Mike opgevangen en doorgespeeld naar Donny die met vlug voetenwerk tot een schot kwam wat helaas net naast ging. Toch gaf dit Oliveo hernieuwd zelfvertrouwen. De volgende aanval door Wassenaar werd keurig onderschept en er ontstond een heuse counter. Met drie man tegen twee moest dit lukken, maar het duurde allemaal te lang. Daan en Mohammed speelden net een keer te veel naar elkaar over om het voordeel uit te buiten en de kans was weer verkeken.

Even later werd Daan met een blessure naar de kant gehaald. Ook hem zouden we deze wedstrijd niet meer terug zien. Vlak voor het einde van de eerste helft mocht Wassenaar in de middencirkel aanleggen voor een vrije schop. Dat werd nog even spannend, maar Morris was attent, en zo werd zonder schade de rust gehaald.

Tijdens de rust werd duidelijk dat het met Valentijn helemaal niet goed ging en werd er besloten een dokter te bellen. Die nam geen enkel risico en stuurde voor de zekerheid meteen een ambulance. Achteraf bleek gelukkig dat er niet iets ernstig aan de hand was, maar schrikken was het wel.

In de tweede helft had Oliveo behalve met de tegenstander af te rekenen met een straffe tegenwind. Het zou nog moeilijker worden als in het eerste bedrijf en onder het meegereisde publiek begon al enige wanhoop te ontstaan. Er werd meteen druk gezet op onze verdediging. De eerste voorzet zeilde voor het doel langs en het eerste schot werd door Morris gestopt, maar dit kon niet goed blijven gaan. Dat deed het dus ook niet. Na ongeveer 5 minuten stond de hatelijke 1-0 op het scorebord.

Ook de volgende aanval was weer voor hen. Het was aan de concentratie van onze verdedigers te danken dat er niet nogmaals een beroep op Morris moest worden gedaan. Vooral Sam en Chris stoorden goed, en ook de lange passen van Lennert bleken meer dan eens zeer nuttig. Zo kon Thijs nog eens weg gestuurd worden, maar hun centrale verdediger bleek nog sneller te zijn dan hij.

Bij de Wassenaarse aanvallen moest vooral hun nummer 14 goed in de gaten gehouden worden. Er werd nog even met de billen geknepen toen deze man door Joep met een sliding gestopt werd en heel Wassenaar en omstreken appelleerde voor een penalty. De scheidsrechter liet zich echter niet foppen en liet doorspelen.

Langzaam maar zeker ontstonden er scheurtjes in het spel van de thuisploeg. De onvermoeibare nummer 2 bereikte nog wel de achterlijn maar kreeg onvoldoende back-up. Het hoogst haalbare was meestal een hoekschop, wat onze mannen de kans gaf om uit te breken. Ver in de tweede helft mocht Joshua ingooien. Via Lennert werd de doelzone bereikt, waar de keeper viste en de bal bij Mohammed terechtkwam. Deze schoot eerst tegen een verdediger, ving de bal opnieuw op en schoot in tweede instantie de gelijkmaker binnen; 1-1.

De slotfase toonde twee teams die verbeten probeerden de volle drie punten binnen te slepen. Tim, Luuk, Joshua, Mike, iedereen die in het veld stond deed er alles aan om de wedstrijd naar ons toe te trekken. Maar ook de tegenstander had er nog volop vertrouwen in dat er vandaag gewonnen kon worden. En eerlijk gezegd waren de meeste kansen nog steeds voor hen. In een heus slotoffensief van de thuisploeg werd er ver in blessuretijd aangelegd voor de zoveelste hoekschop. De scheidsrechter besloot deze aanval uit te laten spelen en opeens was daar Thijs weg, vanaf eigen helft, met Donny schuin achter zich. Precies op het moment waarop de keeper zich dwars voor de voeten van Thijs liet vallen speelde deze af op Donny die slechts een open doel voor zich vond. En trof; 1-2!!!!

Voor de formaliteit werd de bal nog op de middenstip gelegd voor een nieuwe aftrap, maar nog voordat deze de tweede speler had bereikt klonk het verlossende eindsignaal. Ondanks het feit dat deze laatste kans uitstekend uitgespeeld werd kunnen we hier toch wel spreken van een enigszins gelukkige samenloop der gebeurtenissen. Tottenham kan er nog wat van leren. Weer drie punten!

Achteraf kwam er ook nog goed bericht uit huize Valentijn. Een hele opluchting, daar kan geen overwinning tegenop.

 

 

 

 

 

 

   

Overig clubnieuws van Oliveo JO15-4