Oliveo JO15-4 | Oliveo JO15-4 houdt het spannend

Oliveo JO15-4 houdt het spannend

Zaterdag 4 mei; Uit tegen RKDEO. Het zou te ver gaan om hier van een sleutelwedstrijd te spreken maar een lastige klus stond onze mannen zeker te wachten tegen deze altijd lastige tegenstander. En dat na een pauze van twee weken, zonder Tim, Lennert en Mohammed, maar gelukkig met hulp van de altijd enthousiaste Eray.

Bij de reis naar Nootdorp werd enige vertraging opgelopen omdat de route van de zojuist gestarte Beatrixrun maar liefst drie keer de onze kruiste. Gelukkig bestond er begrip bij de thuisploeg, maar de warming-up was wel wat aan de korte kant. Het was duidelijk zichtbaar in de eerste minuten van de strijd; het liep voor geen meter. De passes kwamen niet aan, toen Valentijn eenmaal over de flank tot bij het doel kwam schoot hij in het zijnet en een indirecte vrije schop in het strafschopgebied belandde recht in de handen van de niet eens zo heel goed opgestelde keeper. Aan de andere kant had men meer geluk. De eerste corner van de nootdorpers bleef, gedragen door de harde wind, voor ons doel hangen en werd er pardoes ingelopen; 1-0.

Dit schudde de Oliveanen wel wakker. Elk nadeel hep ze voordeel zullen we maar weer eens zeggen. Slechts drie minuten na de openingstreffer belandde een mooie combinatie over Luuk en Eray bij Valentijn, die deze keer wel doel trof; 1-1.

Oliveo zette veel druk, maar wist de score niet uit te breiden. Kansen waren er wel, het ontbrak alleen aan zuiverheid. Daan zat er een keer dicht bij met een schotje op de paal, maar het feit dat hier geen back-up stond om het karwei af te maken was tekenend voor het hele spel. En dat terwijl Messi eerder deze week nog zo zijn best had gedaan om te laten zien hoe je met zo’n situatie omgaat.

Gelukkig voor ons liep het bij de tegenstander ook niet op rolletjes. Bij een moeizame aanval van onze mannen lukte het hen niet de bal uit de gevarenzone op te ruimen. Een blind schot van één van de verdedigers stuitte in de kluwen spelers terug het doelgebied in, waar Daan attent was en met keeper en al het doel in liep; 1-2.

Het gaf onze helden nog iets meer kracht. Een vrije schop door Joep, van grote afstand recht op het doel, werd door de keeper met een uiterste krachtsinspanning over de lat heen getikt. Vlak voor rust werd het voor het doel van Morris nog even spannend. Een hard schot op doel werd door Morris met beide vuisten gekeerd, waarna de rebound voorlangs ging en door Mike over de zijlijn geschoten werd. Toch toonde Oliveo zich langzaam maar zeker de sterkste partij. RKDEO had een harde tackle op Roan nodig om de angel uit onze volgende aanval te halen. Uiteindelijk leverde dit voor ons slechts wat tijdwinst op, zodat we met een voorsprong de rust in konden gaan.

In de tweede helft had Oliveo de wind in de rug, wat enig voordeel zou moeten opleveren. Toch was dat niet meteen helemaal zichtbaar. Het loopvermogen van Thijs kon nauwelijks worden benut; er stond een grote vent tegenover hem die hem in een sprint in rechte lijn goed aan kon. Toen deze man Thijs een keer niet kon inhalen bediende hij op hardhandige wijze de noodrem  wat ons een strafschop opleverde. Het publiek rekende zich al rijk, met de bal op de stip en Valentijn er achter. Niet dus. De keeper redde op fenomenale wijze en Oliveo moest met een heel mager voorsprongetje opnieuw aan de bak.

Dat lukte slecht. Oliveo was beter maar maakte het zichzelf veel te moeilijk. In plaats van de ruimte te zoeken gingen ze steeds de drukte in wat leidde tot een lelijke pot flipperkastvoetbal. De verdediging van vooral Joep en Sam was geconcentreerd en sterk, maar op het middenveld werd onnodig veel balverlies geleden. Aan de inzet lag het niet. Toen de verdediging even tekort leek te schieten haalde Roan de bal voor de doelmond weg. Helaas kon dit niet goed blijven gaan, en na een half uurtje in de tweede helft stond toch opeens de gelijkmaker op het scorebord; 2-2.

Dit mocht niet gebeuren; hier werd een kampioenschap uit handen gegeven! Zo dacht men er in het veld blijkbaar ook over, want slechts twee minuten later kreeg Daan de mogelijkheid om zijn kunstje uit de eerste helft te herhalen. Na een rommelige combinatie ontstond er chaos voor het doel van de thuisploeg, waarin hij de bal opeiste en van achter de keeper tergend langzaam het net wist te raken; 2-3!!! Zeker niet het mooiste doelpunt van dit seizoen, maar tot nu toe wel het doelpunt wat met het meeste gejuich werd ontvangen. Het mee gereisde publiek werd bijkans hysterisch van vreugde, en ook coach Dennis, die er op deze dag alleen voor stond, moet dit als een geschenk uit de hemel hebben ervaren.

Nu alleen de wedstrijd nog even uitspelen was het devies. Dat bleek nog niet zo makkelijk. Terwijl iedereen langs de lijn al angstvallig de klok in de gaten stond te houden perste RKDEO er in blessuretijd nog even een slotoffensief uit. Een korte samenvatting: Schot gekeerd door Morris, bal blijft in de 16, kluts, Morris uit positie, schot, en uiteindelijk onze grote redder Sam die met het van hem bekende inzicht precies op de juiste plaats opdook om de bal van de lijn te halen en daarmee de winst veilig te stellen. Spannender dan dit zal het niet gauw worden.

Een zwaar bevochten maar verdiende overwinning. Klasse!  

Klasse?!? Wereldklasse!!! 

 

 

 

 

 

 

 

Overig clubnieuws van Oliveo JO15-4