Oliveo wint in extremis van Antibarbari

Voor de 5e keer op rij weet Oliveo 3 punten bij te schrijven aan het totaal. Hierdoor komt, met nog 4 wedstrijden te gaan, nacompetitie heel erg dichtbij. Makkelijk ging het vandaag echter niet, maar daar maalt niemand om. In een wedstrijd waarbij het voetballend niet wilde lukken bij beide ploegen werd het vooral een fysieke strijd. Het was Oliveo wat wel voor de overwinning vocht en die uiteindelijk diep in de blessuretijd naar zich toe trok.

Opstelling: De Rotte. Woutersen (c), De Jong, Van Adrichem, Woutersen. Kleij, Milolaza, Van der Zwan. Ruigrok (Huurman), Van Rheenen, Bom (Lagrand).

Tim van Rheenen heeft er al ruim 350 wedstrijden op zitten en wordt gehuldigd. Een knappe prestatie!

De blauw-witte zebra’s gingen voortvarend van start en leken binnen 1 minuut op voorsprong te komen. De bal werd echter vakkundig van de lijn gehaald. Dit wervelende begin had spijtig genoeg ook een keerzijde want Ruigrok moest geblesseerd het veld verlaten. Oliveo bleef het doel van Antibarbari bestoken maar was niet scherp genoeg in de afronding. De bezoekers werden op hun beurt gevaarlijk met corners en vrije trappen waarbij het soms billenknijpen was.

Verschillende soorten ongeloof mooi samengevat op 1 foto. Reden: vermeend buitenspel. 

In het tweede deel van de wedstrijd werd het spel er bij beide ploegen niet beter op. Oliveo kwam vaak een mannetje te kort op het middenveld en zocht de lange bal. Antibarbari werd gevaarlijk in de omschakeling maar de verdediging van de thuisploeg stond wederom als een huis. De wedstrijd leek in een gelijkspel te eindigen en daar leek vooral Antibarbari vrede mee te hebben. Voor Oliveo telde alleen winst en die leek er vlak voor tijd ook te komen. Vermeend buitenspel maakte hier echter een einde aan. Gerechtigheid kwam er in de 98e minuut bij een voorzet van Kleij. Van der Zwan maakte zich goed los van zijn directe tegenstander en kopte fraai raak in de verre hoek.

Toch de goal! Diep in blessuretijd is het Van der Zwan die scoort. Hij viert dat met spelers en familie.

Beeldmateriaal wederom beschikbaar gesteld door David Dilling en Nico van Rheenen. Let u vooral op het 'vermeend' buitenspel en het commentaar van Nico bij de vrije trap welke tot de 1-0 leidt. 

https://www.icloud.com/sharedalbum/#B09GXVpSi9fgvI