Oliveo 1 | Oliveo boekt zakelijke overwinning op Excelsior '20

In de strijd om een ticket in de nacompetitie heeft Oliveo goede zaken gedaan. In een onrustige en, zeker qua voetbal, slechte wedstrijd heeft Oliveo gedaan wat het moest doen: winnen. Na het laatste fluitsignaal stond er een terechte 0-3 stand op het scorebord. De uitslag doet anders vermoeden maar eenvoudig ging het niet. Op het grasveld hadden beide ploegen moeite met verzorgd voetbal. Hierdoor werd het een fysieke strijd wat Oliveo voorgaande jaren vaak moest bekopen met een nederlaag.

Opstelling: De Rotte. Woutersen (c), Pels (Van Adrichem), De Jong, Woutersen. Terlemis, Van der Zwan (Bom), Milolaza. Ruigrok (Kleij), Van Rheenen, Huurman. 

Archiefbeeld van de wedstrijd Oliveo - Excelsior '20.

De eerste grote kans was voor de thuisploeg maar doelman De Rotte hield het hoofd koel met de 1-op-1 situatie en keerde knap met de voet. Aan de andere kant was de eerste mogelijkheid gelijk een goal voor de Oliveanen. De vrije trap van Pels ging langs iedereen heen en plofte in het goal. Tegenvaller was het uitvallen van de doelpuntenmaker met een flinke hoofdwond. Het spel golfde, met name door lange ballen, op en neer. Echt grote kansen waren er niet te noteren. Al hield de doelman van Oliveo andermaal zijn doel knap schoon door een vrije trap te keren.

Amper 5 minuten in de 2e helft deelde Oliveo de eerste mentale tik uit. Van der Zwan gaf een subtiele pas aan Ruigrok en hij faalde oog in oog met de doelman niet. Hierna was het de beurt aan Excelsior om met lange ballen het doel van Oliveo te bestoken. De verdediging gaf echter geen krimp en heerste ook in het luchtruim. De genadeklap werd vlak voor tijd gegeven. De ingevallen Kleij gaf een stiftvoorzet op Terlemis welke knap met het hoofd scoorde.  

Het was na afloop lekker vertoeven op het grasveld


Mooi beeldmateriaal met dank aan Nico van Rheenen! 

https://www.icloud.com/sharedalbum/nl-nl/#B09GTpbybm924c

Overig clubnieuws van Oliveo 1