Oliveo wint derby van RKDEO

Na de mooie overwinning in de derby tegen Wippolder stond er voor Oliveo opnieuw een mooie wedstrijd op het programma. Een uitwedstrijd, opnieuw een derby, tegen RKDEO. De wedstrijd werd overigens gespeeld op zaterdag met na afloop een gezellige 3e helft. Het zou uiteindelijk een derby worden waar werkelijk alles in zat: vuurwerk, tijdelijke staking, afgekeurde doelpunten, kaarten, opstootjes en veel strijd. Oliveo werd uiteindelijk de verdiende winnaar.


Opstelling: De Rotte. Woutersen, Van Hagen, Pels, Woutersen. Kleij, Milolaza, Van der Zwan (Bentvelzen). Bom (Huurman), Van Rheenen, Ruigrok. 

De spelers die het moeten doen

De toon werd al snel gezet op het RKDEO complex door de aanwezige supporters. Ondersteund door veel rookpotten en vuurwerk werd de opkomst begeleid. Oliveo trok meteen fel van leer en zocht het RKDEO doel op. Kansen via Van der Zwan en Van Rheenen waren niet succesvol waarbij de doelman knap redding bracht. Even dacht Oliveo op voorsprong te komen via Bom, maar hij scoorde in buitenspel positie. Aan de andere kant werd RKDEO gevaarlijk via een vrije trap, maar doelman De Rotte had verder een rustige eerste helft. Een beloning voor een beter spelend Oliveo bleef uit en hierdoor werd de rust met 0-0 bereikt. 

Soms mooie duels 

 

Amper 10 minuten in de 2e helft vond de scheidsrechter het aanwezige vuurwerk niet meer leuk. Daarom werd een afkoelingsperiode van 5 minuten ingelast. Blijkbaar moest RKDEO nog even bijkomen van de extra rust want Oliveo vloog er meteen weer bovenop. Na hard werken was daar dan ook de verdiende voorsprong. Milolaza nam via wat hoogstandjes de bal langs 2 verdedigers mee en schoot met een prachtige boogbal over de verbouwereerde keeper heen. Daarna ging het spel op en neer en kreeg RKDEO ook enkele mogelijkheden. De verdediging van de blauw-witte zebra’s stond echter als een huis. Oliveo verzuimde de voorsprong te verschoten en hierdoor bleef het 90 minuten lang spannend. Na het laatst fluitsignaal was de vreugde groot bij Oliveo. Na de verloren heenwedstrijd was dit een mooie revanche voor de ploeg van trainer Hoefnagel.

Matchwinnaar Milolaza (l)!

Een mooi shot na afloop van de gewonnen wedstrijd

Mooie beelden van deze wedstrijd zijn weer beschikbaar gemaakt door David Dilling!

https://www.icloud.com/sharedalbum/#B09JPJPSiGGiLzl