Oliveo JO 10-3 | OLIVEO JO10-3 tegen RKDEO10-5

9-3-2019 | Van onze sterverslaggeefster Anne

Het is de eerste wedstrijd na de winterstop. De jongens hebben er zin in! Helaas zit Eli thuis met een blessure, dus moet het team het doen met één wisselspeler.
Jo-Lee begint op doel. Sinds een tijdje krijgt hij keeperstraining en dat is te zien: bij een terugspeelbal wordt er getrapt i.p.v. de bal met de handen op te pakken.

Het begint lekker voor Oliveo, er zijn veel kansen en er wordt goed overgespeeld. Bij iedere aanval is er wel een goede pass te zien. En ook niet onbelangrijk, de ballen van RKDEO willen er niet in, die komen tegen de paal of in de handen van Jo-Lee. Na pogingen van Danny, Daan en Thomas wordt het 0-1 door Thomas.
Er volgen nog meer kansen, zelfs voor verdedigers Nils en Dean.

Dan komt er een aanval van Nick en Danny waaruit Nick weet te scoren (0-2). Maar RKDEO laat zich niet kisten en maakt 1-2. Het is een spannende wedstrijd, veel kansen voor beide teams. Daan scoort bijna uit een corner.

En dan de sensatie van de wedstrijd. Dean tikt de bal langs de zijlijn naar voren, via een lobje over de verdediging en maakt dan 1-3. Helaas maakt RKDEO er meteen 2-3 van. RKDEO ruikt dat er kansen zijn en begint te jagen, maar ze komen niet voorbij Nils.

Oliveo behoudt de vechtersmentaliteit in het 3e en 4e kwart, iets wat voor de winterstop vaak lastig bleek. Daan maakt 2-4, andere kansen blijven uit door de goede keeper van RKDEO. Maar Thomas geeft niet op en perst er op het laatst nog 2-5 uit. Super begin na de winterstop, ga zo door mannen!