Oliveo wint derby van Wippolder

In de vorige speelronde speelde Oliveo enigszins teleurstellend gelijk tegen Excelsior 20 (1-1). Om nog een rol van betekenis te spelen voor de periodetitel zou daarom alleen winst tegen Wippolder volstaan. Echter zijn de bezoekers uit Delfgauw al jaren een ware plaaggeest voor de Oliveanen. Met het 3-1 verlies in de uitwedstrijd in het achterhoofd was Oliveo gebrand op een resultaat. En die is er gekomen. Op een regen- en windachtige middag was de thuisploeg de verdiende winnaar met 4-1.   

Opstelling: De Rotte. Woutersen, De Jong (Pels), Van Adrichem, Woutersen. Milolaza, Kleij, Van der Zwan. Huurman (Bom), Van Rheenen, Ruigrok (Terlemis). 

Kleij behoudt het overzicht.

Ondanks de felle wind lukt het Oliveo nog aardig om de weg naar voren te vinden. In de beginfase waren er wat kansjes te noteren voor Milolaza en Ruigrok maar hun schoten misten wat overtuiging. Wippolder liet zich ook gelden, maar niet op meest sportieve manier. Paternot liep door op keeper De Rotte en moest dat met geel bekopen. Oliveo had de meeste aanspraak op een voorsprong, maar de oude voetbalwet trad in werking. Uythof schoot vanaf de middenlijn tegen de lat en via de doelman kwam Wippolder op voorsprong.

De gelijkmaker van Ruigrok 

Oliveo kwam na rust fel uit de kleedkamer en via Ruigrok werd het al snel 1-1. De thuisploeg bleef strijden voor elke meter en zag dat beloond worden. De goed invallende Bom wist uit een kluts de 2-1 te maken. Aan de andere kant werd Wippolder gevaarlijk via vrije trappen maar doelman De Rotte was niet meer te passeren na rust. Met nog twee fantastische voorzetten van Milolaza kon topscoorder Van Rheenen de stand naar 4-1 brengen. Het leek nog erger te worden voor de bezoekers maar Kleij faalde nog vanaf de penaltystip. Oliveo heeft vandaag Wippolder op alle fronten afgetroefd en verdiend gewonnen.

Grote vreugde na de 3-1. Kijk eens naar Woutersen!

Foto's en samenvatting met dank aan David Dilling en Nico van Rheenen.

https://www.icloud.com/sharedalbum/nl-nl/#B09GTI3fvny3VZ