Oliveo JO15-5 | Wilhelmus JO15-8 - Oliveo JO15-5

Op zaterdag 9 maart moeten onze jongens tegen het Haagse Wilhelmus, van het volkslied. 

Er staat een kille en straffe wind. 

 

Helaas zijn onze gewaardeerde verdedigers Dean en Thomas afwezigheid en daardoor helaas ook hun vaders, topcoach Marco en topvlagger Mike.

KNVB-topscheidsrechter Viktor (vader Sven) in een nerveus gesneden zwarte outfit, neemt het management van de wedstrijd op zich en doet dat zoals gewoonlijk vlekkeloos.

 

Oliveo zonder énige reservespeler begint fanatiek aan de wedstrijd. Uiteraard hebben de jongens in de kleedkamer al van Rick en René de nodige aanwijzingen en peptalk gehad.

Levi laat zien dat hij, behalve kan kappen, ook goed kan koppen, zijn bal op doel mist maar net. Leo, de sterverdediger met de uitschuifbare benen en de tomeloze inzet, lost een fraai schot op het doel van de niet al te grote Wilhelmus-doeljongen.

Even later moet Rewie in het strafschopgebied de bal even snel van de linker- naar de rechtervoet overbrengen om een dot van een kans te kunnen verzilveren voor het doel van Wilhelmus. Helaas kost dat te veel tijd. Finn, zoals gewoonlijk razendsnel, is agressief in de duels en gooit zijn machtige lichaam regelmatig in het heetst van de strijd.

 

Maar Wilhelmus laat zich in het tweede deel van de eerste helft gelden en zorgt voor een reeks gevaarlijke acties voor het doel van onze superdoelheld Mathijs. 

Sven, altijd keihard werkend in de verdediging, voorkomt de 1-0 door een dappere actie en Leo haalt op het laatste ogenblik nog een bal van de doellijn.

Geweldig.

De aanvoerder van Wilhelmus, een opvallende goede speler, is een voortdurend gevaar voor onze achterhoede met onder meer een steeds beter en dominanter wordende Shravan en een altijd alert voetballende Kas. 

Joas bijvoorbeeld is ook zo'n jongen die met zichtbaar plezier de bal raakt, gemotiveerd tot op het bot. Mathijs plukt met allerlei capriolen heel mooi de bal uit zijn doel.

De strijd tussen de twee ploegen golft op en neer.

Vlak voor rust wordt het helaas 1-0 doordat de aanvoerder van Wilhelmus teveel vrijheid gegund wordt door de Oliveo-verdediging.

 

In de rust wordt het jammer genoeg duidelijk dat Kas in verband met zijn knie niet meer verder kan spelen. We zullen zijn passie en inzet de tweede helft erg missen. 

Sterkte met de knie kerel!

 

Floris is een jongen die iedere seconde van de wedstrijd zijn best doet en vaak ongelooflijk veel meters maakt. We zien Floris zich langs een stuk of vijf tegenstanders wurmen en een mooie pass afleveren. Ook Jessy doet uitstekend werk op het middenveld. Hij dartelt over het veld en stoort met zijn acties uitstekend de Wilhelmus-voorhoede. 

 

Oliveo werkt zich uit de naad, maar kan niet voorkomen dat het in no time 

4-0, wat niet verwonderlijk is met maar tien man personeel. 

Maar...Oliveo krijgt loon naar werk met een fraai doelpunt van spits Levi. 

4-1!

 

Ik ben het roerend met Rick eens die appte: "Met de inzet die jullie vandaag hebben laten zien, tonen jullie de juiste instelling en karakter en dat is een grotere overwinning! Wij zijn trots op jullie!"