Oliveo JO15-5 | Wippolder JO15-5 - Oliveo JO15-5

Wij schrijven zaterdag 9 februari. Een aarzelend zonnetje schijnt over de Delftse velden, maar de hevige wind zou wel eens een spelbreker in deze wedstrijd kunnen zijn.

 De helden van Oliveo verzamelen zich: Kas (gelukkig weer terug in de basis! Welkom jongen!), meesterverdediger Leo met de langste benen uit de voetbalhistorie, dribbelaar-kapper Levi, technicus Joas, onvermoeibare Shravan, strijdbare Jessy, bliksemschicht Finn met een vleugje blauw in de blonde lokken, de tot op het bot gemotiveerde Floris, alleskunner Mathijs, rots-in-de-branding Thomas, de dartele spits Rewie en de multi-inzetbare Dean. Jammer dat we de onvermoeibare en flexibele Sven moeten missen in de achterhoede. 

 

 

We gaan beginnen met de lentecompetitie.

 

Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

  

Gelukkig zijn onze onvermoeibare coaches meesterstrateeg Marco, supermotivator Rick en mister Oliveo himself René, ook alledrie aanwezig.  

 

Wat moeten we zonder deze drie mannen?

  

Marco regelt in de kleedkamer de opstelling waarbij ieders plekvoorkeur leading is. 

 

Bijna iedere Topper speelt op de plek die hij wil. Zo niet, speelt hij in de tweede helft op zijn voorkeursplek. Goed geregeld Marco!

  

De eerste helft begint. Leo schiet een bal met wat hulp van de wind zo'n beetje de Haagse Hofvijver in, kilometers verderop. 

 

De eerste echte doelkans is voor Rewie. Daarna volgt een prachtige pass van Levi op Finn die helaas geen doelpunt oplevert. Ook Joas scoort bijna, na een fabelachtige Messi-achtige actie vanuit het middenveld. Levi en Thomas lossen gevaarlijke schoten op het Wippolder-doel.

  

Het is rust. De stand is nog 0-0.

 

 

Tijdens de rust in de kleedkamer geeft coach Marco op hoog niveau voetbalcollege. De Toppers moeten na rust 4-4-2 gaan spelen. Marco introduceert vol passie het begrip " kantelen": wanneer de bal bij de tegenstander op rechts is, verschuif je als Oliveo van links naar rechts. Als de bal bij de tegenstander dan naar links gaat, dan verschuiven de Toppers naar links. 

 

Iedereen zwijgt vol bewondering. Zelfs Rick, die vroeger als coach met Michels en Van Gaal vergeleken werd, kijkt Marco met open mond aan. 

  

Tijdens de tweede helft zien de vele Oliveo-fans een team vol inzet en passie, hoewel onze jongens de wind nu tegen hebben. Mathijs houdt zijn doel op fabuleuze wijze leeg. Een keer spat de bal op Mathijs' vuisten weg. Respect!

 

De wind is zodanig heftig dat als je een bal hoog wegschiet, hij eenvoudig weer op de eigen helft terug dwarrelt.

 

Helaas wordt het toch nog 1-0 nadat een Wippolder-speler langs de hele verdedigingslinie van Oliveo mag slalommen. 

  

Jullie hebben gevochten als leeuwen jongens. 

 

Volgende week beter.

 

Hopelijk staat de wind dan gunstiger.

 

Overig clubnieuws van Oliveo JO15-5